Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Voka zomerstages nemen vliegende start in Limburg

Voka zomerstages nemen vliegende start in Limburg

  • 26/08/2022

 

marino zomerstage ok

Ook deze zomer wil Voka – KvK Limburg de brug slaan tussen de Wetstraat en de werkvloer. Zo zullen in heel Vlaanderen meer dan 140 politici deelnemen aan de Voka zomerstages. Deze week gingen de eerste stages in Limburg van start.

Tijdens de Voka zomerstages draait een politica of politicus een dag mee in een Limburgse onderneming of instelling. De deelnemers aan de stage komen uit het Vlaams parlement, de Kamer, het Europees parlement en het Brussels parlement.

Het waren Vlaams parlementslid Hilal Yalcin en kamerlid Bert Moyaers die maandag de stages in Limburg mochten aftrappen. De Beringse Yalcin voerde interessante gesprekken rond onderwijs aan de UHasselt, burgemeester Moyaers van Herk-De-Stad stak de handen uit de mouwen aan hogeschool PXL.

Op dinsdag was het de beurt aan Vlaams parlementslid en burgemeester van Lanaken Marino Keulen. Hij bleef in zijn eigen gemeente om er aan de slag te gaan als meubelstoffeerder bij het bedrijf Lande BE, beter bekend als Artifort. En dat ging hem blijkbaar goed af.

De volgende in de rij was Vlaams parlementslid Rita Moors. Zij maakte de verplaatsing van Lummen naar Houthalen-Helchteren waar een blik achter de schermen kreeg bij het familiebedrijf Grafityp, specialist in de ontwikkeling van zelfklevende folies.

“We willen van de zomermaanden gebruikmaken om bruggen te slaan tussen de politiek en de Limburgse bedrijfsvloeren. Politici kunnen aan den lijve ervaren hoe onze ondernemingen in Limburg elke dag maatschappelijke groei realiseren."

Johann Leten, gedelegeerd bestuurder Voka - KvK Limburg

Op donderdag kreeg fruitveiling BelOrta in Borgloon het bezoek van Europees parlementslid Hilde Vautmans. De Truiense politica kreeg een rondleiding door de veiling én mocht zelf ook de net geplukte Haspengouwse peren sorteren. 

Ook in september zullen verschillende Limburgse politici aan de slag bij Limburgse bedrijven, onder wie Vlaams ministers Lydia Peeters en Jo Brouns. 

Op vraag van de parlementsleden zal er dit jaar een terugkomdag worden georganiseerd. Op hun beurt worden de bedrijfsleiders dan uitgenodigd op de politieke werkvloer in het Vlaams parlement. De terugkomdag vindt plaats eind november.

“We willen van de zomermaanden gebruikmaken om bruggen te slaan tussen de politiek en de Limburgse bedrijfsvloeren. Politici kunnen aan den lijve ervaren hoe onze ondernemingen elke dag maatschappelijke groei realiseren. De Voka zomerstages zorgen voor een verfrissende kijk op ondernemen in Vlaanderen en Limburg. We zijn blij dat we opnieuw een recordaantal deelnemers hebben kunnen overtuigen”, zegt Johann Leten, gedelegeerd bestuurder van Voka – KvK Limburg.

Contactpersonen

Menno Van Gemeren

Adviseur belangenbehartiging