Skip to main content
  • Nieuws
  • Voka Zomerstages: doen politici deze zomer onze bedrijven draaien?

Voka Zomerstages: doen politici deze zomer onze bedrijven draaien?

  • 19/06/2019

Voka zet de kersvers verkozen politici meteen aan het werk! De deuren van het parlement blijven tijdens het reces wel dicht, maar de Voka Zomerstages bieden volksvertegenwoordigers de unieke kans om een dag mee te draaien in het bedrijfsleven. Kick-off op 21 augustus in de Antwerpse haven.

  • Van maandag 19 augustus tot vrijdag 20 september kunnen de nieuwe parlementsleden een dagje meedraaien op de bedrijfsvloer.
  • Zo kunnen ze proeven van de dynamiek van onze ondernemingen, maar ook de uitdagingen die er in de praktijk zijn.
  • Op deze manier kunnen politici ook nadien onze bedrijven beter doen draaien.
  • Elk jaar vinden meer politici de weg naar onze bedrijven.
     

Verkozen op 26 mei? Voka stelt de deuren van onze Vlaamse en Brusselse leden-ondernemingen deze zomer graag open voor de nieuwe parlementsleden. Van maandag 19 augustus tot vrijdag 20 september kunnen volksvertegenwoordigers één van deze bedrijven een dagje doen draaien. Ze kunnen proeven van de dynamiek en creativiteit van onze ondernemingen vanop de vloer, maar ook de vele uitdagingen ervaren waar ze in de praktijk mee te maken krijgen. Ze gaan in gesprek met de CEO of directielid van het bedrijf en krijgen de gelegenheid vergaderingen bij te wonen. Zo kunnen onze politici onze bedrijven ook nadien nog beter doen draaien!

Voka Zomerstages

“Sommige parlementsleden deden zelfs al verschillende jaren op rij mee.”

Jonas De Raeve

Voka gelooft immers sterk in het concept van werkplekleren. We zetten onze schouders onder duaal leren en organiseren werkervarings- en leertrajecten (WELT). Met de Voka Zomerstages gebruiken we deze methodiek om politici te helpen de vinger aan de pols te houden.

De komende weken gaan we op zoek naar de perfect match tussen politici en bedrijven. De kick-off is dit jaar voorzien op 21 augustus in de Antwerpse haven. Op die dag zetten we een tiental parlementsleden in verschillende havenbedrijven aan het werk.

Al 25 jaar merkt Voka dat deze Zomerstages echt werken. Het beste bewijs: elk jaar vinden meer parlementsleden de weg naar onze bedrijven. Sommige parlementsleden deden zelfs al verschillende jaren op rij mee.

Durf kiezen voor een Voka Zomerstage. Durf ondernemen. Onze bedrijven rekenen op u!

 

Wil u als politicus deelnemen aan een zomerstage? Stuur dan zo snel mogelijk een mailtje naar politiek-ondernemen@voka.be

Contactpersoon

Jonas De Raeve

Directeur belangenbehartiging

IMU - vzw - Altez
IMU - vzw Remant
IMU - vzw - OBD