Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Voka ziet wél kansen voor Vlaamse regionale luchthavens

Voka ziet wél kansen voor Vlaamse regionale luchthavens

  • 18/07/2022

Voka, het Vlaams netwerk van ondernemingen, verdedigt het bestaansrecht van de Vlaamse regionale luchthavens in Oostende-Brugge, Wevelgem en Antwerpen. De regionale luchthavens kunnen uitgroeien tot mobiliteitsknooppunten van de toekomst. Ze garanderen de internationale vlotte bereikbaarheid van onze economische centra.  

“Voka wil het hoofdstuk luchthavens van het verleden sluiten, maar de luchtvaart van de toekomst in Vlaanderen niet uitsluiten. We zijn ervan overtuigd dat onze regionale luchthavens een belangrijke rol zullen spelen in de mobiliteit van de toekomst. Ze sluiten is dan ook geen optie”, zegt Hans Maertens, gedelegeerd bestuurder van Voka, het Vlaams netwerk van ondernemingen. 

We mogen niet enkel op basis van de huidige technologie beslissen over de toekomst van de regionale luchthavens. De opmars van de dronesector en de experimenten met elektrische vliegtuigen schetsen de toekomst. De luchtvaart is in sneltempo aan het verduurzamen. We moeten openstaan voor technologische innovaties. De luchtvaart van de toekomst is stil en elektrisch of hybride. Het is dan ook van strategisch belang voor Vlaanderen om de regionale luchthavens open te houden. Luchtvaart is aan het decentraliseren en regionale luchthavens hebben daardoor net meer toekomst. Een luchthaven sluiten, maak je moeilijk nog ongedaan.  

Voka zal het MKBA-rapport met veel interesse lezen en zal in dialoog treden met de auteurs. Bovenal kijkt Voka uit naar de visie van de Vlaamse Regering op de regionale luchthavens conform het Vlaams regeerakkoord waarin luchthavens een belangrijke rol worden toegedicht in de connectiviteit van Vlaanderen. 

Contactpersoon

imu - vzw - bebat
imu - vzw - Baloise
imu - vzw - tijd
IMU - vzw - INNI