Skip to main content
  • Nieuws
  • Voka wordt spil tussen scholen en bedrijven in duaal leren

Voka wordt spil tussen scholen en bedrijven in duaal leren

  • 31/10/2017

Voka zoekt naar bedrijven en scholen die aan de slag willen met duaal leren en daarin ondersteuning vragen.

Duaal leren is een topprioriteit van Voka. Als sociale partner drukken we onze stempel op het beleid en het ontwerpdecreet duaal leren dat in de maak is. Er liepen de afgelopen jaren heel wat projecten in de verschillende regionale Voka - Kamers van Koophandel. Voka Antwerpen-Waasland, Voka Oost-Vlaanderen, Voka West-Vlaanderen en Voka Kempen begeleidden op die manier een 50-tal bedrijven, een 10-tal scholen en een 300-tal leerlingen. Voka West-Vlaanderen start daarnaast met een project duaal leren in het hoger onderwijs.

Voka gaat de komende weken op zoek naar bedrijven en scholen die aan de slag willen met duaal leren en daarin ondersteuning vragen. Het project start in het voorjaar van 2018 en richt zich op leerlingen die tijdens het schooljaar 2018-2019 in een duale studierichting zitten.

Met de opgebouwde ervaring en de steun van ESF zal Voka nu bedrijven en scholen met interesse in duaal leren ondersteunen via een project in 5 regionale Voka Kamers van Koophandel. Daarvoor zal de website www.onderwijs-ondernemen.be geïntegreerd worden in het digitale Voka-platform en onder andere als matchingtool voor duaal leren gaan functioneren. Daarnaast zal Voka bedrijven, scholen en leerlingen die aan de slag willen met duaal leren samenbrengen en ondersteunen. De concrete begeleiding wordt de komende maanden samen met het Innovatiecentrum Antwerpen uitgewerkt. De belangrijkste troeven van het project zijn het sterke lokale netwerk van bedrijven en scholen én de sectoroverstijgende aanpak. Samen met de bestaande ondersteuningsinitiatieven helpt Voka zo mee om van duaal leren een succesverhaal te maken.

Interesse?

  • Voor algemene info over het project kunt u terecht bij Jonas De Raeve, adviseur onderwijs Voka vzw (jonas.deraeve@voka.be).
  • Geïnteresseerde scholen en bedrijven kunnen contact opnemen met de regionale projectcoördinator van Voka West-Vlaanderen: Sylvie Allemeersch (sylvie.allemeersch@voka.be)