Skip to main content
  • Nieuws
  • Voka wordt spil tussen scholen en bedrijven in duaal leren

Voka wordt spil tussen scholen en bedrijven in duaal leren

  • 25/10/2017

Duaal leren is een topprioriteit van Voka. Als sociale partner drukken we onze stempel op het beleid en het ontwerpdecreet duaal leren dat in de maak is. Daarnaast liepen er de afgelopen jaren heel wat projecten in de verschillende regionale Voka - Kamers van Koophandel. Voka Antwerpen-Waasland, Voka Oost-Vlaanderen, Voka West-Vlaanderen en Voka Kempen begeleidden op die manier een 50-tal bedrijven, een 10-tal scholen en een 300-tal leerlingen. Voka West-Vlaanderen start daarnaast met een project duaal leren in het hoger onderwijs en Voka Limburg met een project in de logistieke sector. Dankzij de WELT-trajecten, die Voka sinds vorig jaar met de VDAB aanbiedt, werd heel wat expertise opgedaan in het ondersteunen van bedrijven om de juiste talenten te vinden en op te leiden.

Met de opgebouwde ervaring en de steun van ESF zal Voka nu bedrijven en scholen met interesse in duaal lerenduaal leren ondersteunen via een project in 5 regionale Voka Kamers van Koophandel. Daarvoor zal de website www.onderwijs-ondernemen.be geïntegreerd worden in het digitale Voka platform en onder andere als matchingtool voor duaal leren gaan functioneren. Daarnaast zal Voka bedrijven, scholen en leerlingen die aan de slag willen met duaal leren samenbrengen en ondersteunen. De concrete begeleiding wordt de komende maanden samen met het Innovatiecentrum Antwerpen uitgewerkt. De belangrijkste troeven van het project zijn het sterke lokale netwerk van bedrijven en scholen én de sectoroverstijgende aanpak. Samen met de bestaande ondersteuningsinitiatieven helpt Voka zo mee om van duaal leren een succesverhaal te maken.

Voka gaat de komende weken op zoek naar bedrijven en scholen die aan de slag willen met duaal leren en hierin ondersteuning vragen. Het project start in het voorjaar van 2018 en richt zich op leerlingen die tijdens het schooljaar 2018-2019 in een duale studierichting zitten.

Duaal leren in samenwerking met ESF

Contactpersoon

Jonas De Raeve

Directeur belangenbehartiging

Advertentie Vermant - mei
IMU - vzw - OBD
IMU - vzw - Altez
IMU - vzw Remant