Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Voka West-Vlaanderen verheugd over goedkeuring bedrijventerrein Blauwpoort

Voka West-Vlaanderen verheugd over goedkeuring bedrijventerrein Blauwpoort

  • 22/06/2018

De provincieraad heeft het licht op groen gezet voor de realisatie van het bedrijventerrein Blauwpoort in Waregem. Een noodzakelijke beslissing, vindt Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen. Het realiseren van dit regionaal bedrijventerrein heeft een rechtstreekse impact op het ondernemerschap en dus op de welvaart en het welzijn van de Zuid-West-Vlaamse regio. 

Er is al jaren sprake van het bedrijventerrein Blauwpoort (41,7 hectare bruto) op de hoek van de E17 en de Expresweg N382 in Waregem. In 2012 keurde de provincieraad het bedrijventerrein al een eerste keer goed, maar in 2015 werden de plannen door de Raad van State vernietigd. Volgens de Raad van State werd onvoldoende aangetoond dat er nood is aan een nieuwe bedrijventerreinen. Vorig jaar bracht de provincie West-Vlaanderen de behoefte naar ruimte om te ondernemen in kaart en daaruit bleek dat er na confrontatie van de vraag met het effectief aanbod een behoefte is van bijna 57 ha netto voor de subregio Waregem.

Duidelijk signaal

Dit toont duidelijk aan dat de komst van bijkomende ruimte voor bedrijvigheid essentieel is voor de verdere economische ontwikkeling van de regio. Heel wat bedrijven in de regio zijn belemmerd in hun verdere groei omwille van een gebrek aan ruimte om te ondernemen. Als het bedrijventerrein Blauwpoort er niet zou komen, dreigen heel wat ondernemingen de regio te verlaten. Na het eerdere gunstige advies van de gemeenteraad van Waregem en Wielsbeke is de goedkeuring van de provincieraad een duidelijk signaal dat het beleid volop gaat voor verdere groei en dus voor welvaart en welzijn van de Zuid-West-Vlaamse regio.

Voka West-Vlaanderen is tevreden met deze beslissing en hoopt dat na jarenlange procedures het algemeen belang kan primeren en er snel kan begonnen worden met de realisatie op het terrein van het bedrijventerrein Blauwpoort.

Contactpersoon

Bert Mons

Gedelegeerd bestuurder

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag