Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Voka West-Vlaanderen tevreden over plannen studie spitsstroken langs E403

Voka West-Vlaanderen tevreden over plannen studie spitsstroken langs E403

  • 03/12/2020

Wie ‘s ochtends met de wagen vanuit de richting Roeselare naar Brugge rijdt, merkt het de laatste jaren wel: de files stapelen zich alsmaar vaker op. Al van voor de afrit Ruddervoorde is het stapvoets aanschuiven tijdens het drukste moment van de dag. Ook in de omgekeerde richting zijn er steeds vaker opstoppingen. Door de drukte gebeuren er ook meer ongevallen. Het verkeer op de E403 is almaar toegenomen. Het is de belangrijkste toegangsweg geworden in West-Vlaanderen. 

Voka West-Vlaanderen vroeg daarom in aanloop naar het Vlaams regeerakkoord om een derde rijstrook aan te leggen in het gedeelte tussen Roeselare en Brugge en dat in beide richtingen. Recente tellingen, uitgevoerd door het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV), bevestigden dat het verkeer de laatste jaren exponentieel is toegenomen.

“Wij zijn verheugd dat de Vlaamse regering gevolg geeft aan onze oproep, zegt Bert Mons, gedelegeerd-bestuurder van Voka West-Vlaanderen. “De Vlaamse regering maakt volgend jaar 620.000 euro vrij voor een studie over de mogelijke aanleg van spitsstroken langs de E403 tussen Roeselare en Brugge. Ook de aanleg - op termijn - van een derde rijstrook tussen Ruddervoorde en Brugge en de herinrichting van de verkeerswisselaar E403/E40, maakt deel uit van het onderzoek. We hopen dat de studie nu snel tot een structurele oplossing leidt voor de fileproblemen op de E403.”

Contactpersoon

Bert Mons

Gedelegeerd bestuurder

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag