Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Voka West-Vlaanderen is tevreden met versoepeling quarantaineregels op school

Voka West-Vlaanderen is tevreden met versoepeling quarantaineregels op school

  • 26/01/2022

Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen is opgelucht dat de ministers van Volksgezondheid en Onderwijs het licht op groen hebben gezet voor de versoepeling van de quarantainemaatregelen in het onderwijs. “We zijn op deze nagel blijven kloppen want het was een onhoudbare situatie voor de scholen én onze West-Vlaamse bedrijven”, zegt Bert Mons, gedelegeerd bestuurder van Voka West-Vlaanderen.

De omikronvariant van het coronavirus zorgt al voor een grote personeelsuitval in onze West-Vlaamse ondernemingen. Uit de recente corona-enquête van Voka West-Vlaanderen blijkt dat gemiddeld 6 procent van de medewerkers afwezig is door een coronabesmetting of een quarantaine. In normale periodes bedraagt het aantal afwezigen door ziekte gemiddeld gesproken zo’n 2 procent. “Daarbovenop zagen West-Vlaamse bedrijven onverwacht extra medewerkers uitvallen door de quarantaineregels in het onderwijs”, zegt Bert Mons.

De vernieuwde quarantaineregels houden onder meer in dat alleen kinderen die besmet zijn of coronasymptomen vertonen, moeten thuisblijven. Een klas moet ook niet langer in quarantaine wanneer minstens vier leerlingen besmet zijn. “Deze aangepaste maatregelen zullen niet alleen de scholen, maar ook de bedrijven meer ademruimte geven”, zegt Bert Mons. “Intussen blijven we steden en gemeenten oproepen om mee te voorzien in noodzakelijke opvang. Ze kunnen daarbij gebruik maken van de subsidieregeling die de Vlaamse overheid daarvoor in het leven heeft geroepen.”

Contactpersoon

Bert Mons

Gedelegeerd bestuurder

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag