Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Voka West-Vlaanderen lanceert campagne: “Samen doen we het tij keren, laat je vaccineren”

Voka West-Vlaanderen lanceert campagne: “Samen doen we het tij keren, laat je vaccineren”

  • 07/03/2021

Het coronavirus overwinnen staat of valt met de vaccinatiestrategie, maar dan moet iedereen ook bereid zijn om zich te laten vaccineren. Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen lanceert daarom een sensibiliseringscampagne die steunt op de slagzin: “Samen doen we het tij keren, laat je vaccineren.” Dankzij een affiche kunnen werkgevers hun medewerkers overtuigen van het belang van een vaccinatie. Daarnaast communiceert de werkgeversorganisatie de boodschap actief naar haar leden en netwerk. “We willen onze samenleving en economie terug normaliseren en de kortste weg hiervoor is het vaccin, gekoppeld aan het breed inzetten van sneltesten”, zegt gedelegeerd bestuurder Bert Mons.

Vandaag zijn er tal van noodzakelijke maatregelen die een grote impact hebben op onze samenleving en economie. Sommige sectoren zijn weer op toerental aan het komen terwijl andere uitgeteld langs de kant van de weg liggen. “Het vuur bij vele ondernemers en in vele sectoren dooft langzaam uit. Dat mogen we niet laten gebeuren”, waarschuwt Bert Mons.

“De kortste weg richting een ‘normale’ samenleving en economie is het vaccin. Daarom roepen we ons netwerk op om die boodschap ook luid en duidelijk te verspreiden. We hebben een affiche ontworpen die iedereen aanspoort om zich te laten vaccineren. We roepen alle werkgevers op om die affiche zichtbaar op te hangen in hun onderneming.”

“Medewerkers kunnen erop vertrouwen dat de COVID-19-vaccins zeer effectief en veilig zijn. Hoe meer mensen zich laten vaccineren, hoe sneller we terug al onze activiteiten kunnen opnemen”, aldus ook Edelhart Kempeneers, medisch directeur bij Attentia.

“Bovendien kan het interessant zijn om, naast het vaccineren in de vaccinatiecentra, ook in grotere bedrijven op de werkvloer te vaccineren. Werknemers hoeven zich niet te verplaatsen naar een vaccinatiecentrum, het verlaagt de drempel en versnelt het proces. Zulke parallelle circuits ontlasten ook de planningscapaciteit in de vaccinatiecentra. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) beschrijft vaccineren op de werkvloer als een van de interventies met de grootste impact op de vaccinatiegraad. Tot slot is op deze manier iedereen in de onderneming op hetzelfde moment gevaccineerd en dus beschermd. Het zo snel mogelijk vaccineren is een belangrijke stap in de huidige strijd tegen de coronapandemie. Interne en externe diensten kunnen hier een actieve rol in spelen, als ze hiervoor een mandaat krijgen”, vult Edelhart Kempeneers, medisch directeur bij Attentia nog aan.

Voka - West-Vlaanderen zal de campagne actief communiceren naar haar leden-ondernemingen en haar volledige netwerk. “Iedere persoon die we kunnen overtuigen brengt ons een stapje dichter richting de corona-exit. Onze bedrijven hebben dringend nood om licht te zien aan het einde van de tunnel. We hebben daarom altijd opgeroepen om de vaccinatie- en teststrategie secuur, stipt en doelgericht uit te voeren. De bereidheid van de mensen is een andere belangrijke factor. Als we via ons netwerk en onze bedrijven daar een steentje toe bij kunnen dragen, maken we mee het verschil”, besluit Bert Mons.

Zelf meewerken aan deze sesibiliseringscampagne? Download dan hier onze visuals. Samen doen we het tij keren!

Contactpersoon

Bert Mons

Gedelegeerd bestuurder

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag