Skip to main content
  • Nieuws
  • Voka West-Vlaanderen laat ondernemende studenten de sprong wagen op de JUMP campus tour

Voka West-Vlaanderen laat ondernemende studenten de sprong wagen op de JUMP campus tour

  • 19/10/2018

Het begin van het academiejaar wordt goed ingezet. Op donderdag 18 oktober startte de JUMP campus tour van Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen waarbij ondernemende studenten warm gemaakt worden om “letterlijk” de sprong te wagen naar het ondernemerschap. In de komende dagen worden 5 campussen bezocht in samenwerking met de West-Vlaamse kennisinstellingen. Meer dan 13.000 studenten kunnen zo, verspreid over de 5 locaties, de weg naar het ondernemerschap vinden.

Tijdens de JUMP campus tour kunnen studenten telkens tussen 11.00 en 14.00 uur kennis maken met het JUMP #fromstudent2business-programma voor het academiejaar 2018 – 2019, een activiteitenkalender vol inspiratiesessies en workshops voor de ondernemende student.

De touragenda ziet er als volgt uit:

  • 18 oktober - KULAK - Etienne Sabbelaan 53 - 8500 Kortrijk
  • 22 oktober - HOWEST - Campus Sint-Jorisstraat- 8000 Brugge
  • 23 oktober - HOWEST Kortrijk / UGent Campus Kortrijk - Graaf Karel de Goedelaan
  • 24 oktober - VIVES Kortrijk - Doorniksesteenweg 145 - 8500 Kortrijk
  • 25 oktober - VIVES Brugge - Xaverianenstraat 10 - 8200 Brugge

Nog nooit zoveel starters in West-Vlaanderen Wat het aandeel starters betreft, is West-Vlaanderen goed bezig. “Van alle ondernemingen die de jongste vijf jaar in West-Vlaanderen zijn opgestart, bestaat nog 72,2 %. De West-Vlaamse provincie is daarmee de beste leerling van de klas in Vlaanderen. In 2017 kende West-Vlaanderen een stijging van 6,22% in vergelijking met het aantal starters van het jaar daarvoor. West-Vlaanderen doet het daarmee beter dan het nationale gemiddelde.”, aldus Bert Mons, algemeen directeur van Voka West-Vlaanderen.

Samenwerking is essentieel

“Er wordt dan ook stevig aan de kar getrokken in West-Vlaanderen om start-ups alle kansen te geven” beaamt Bert Mons. “En dit niet alleen vanuit Voka West-Vlaanderen. Ook de provincie West-Vlaanderen schaart zich met Start&GO, haar centrale aanspreekpunt voor jonge ondernemers, achter dit doel.Daarnaast zetten ook de onderwijsinstellingen Howest, Kulak, Ugent & VIVES in op ondernerschap. Met structurele projecten zoals SPEK (Studenten Platform Entrepreneurship Kortrijk) & TURBO leggen we alvast samen een goede basis.”

De projecten SPEK en TURBO beogen de verdere ontwikkeling van de studentensteden Kortrijk & Brugge. SPEK wil in Kortrijk studenten en (kwetsbare) jongeren ondernemerszin bij brengen en naar ondernemerschap toe te leiden. SPEK is een duurzame samenwerking tussen het hoger onderwijs (Howest, VIVES, Kulak en UGent), de studenten (Seniorenkonvent), lokale organisaties en jongerenverenigingen (Quindo, Bolwerk, MC Track), de stad Kortrijk en het bedrijfsleven. TURBO is een initiatief van Stad Brugge, i.s.m. Howest, VIVES, Handmade In Brugge, Het Entrepot en vzw De Korrelatie.

TURBO is een informatieplatform waar je ook begeleid kan worden in het uitwerken van frisse ideeën tot en met mogelijke start-ups. Beide projecten creëren een biotoop dat het ondernemende potentieel en de potentiële ondernemer in jongeren (18 tot 25 jaar) tot volle bloei kan brengen.

Ook de JUMP campus tour is een mooi voorbeeld van deze samenwerking. “Willen we tegen 2025 van West-Vlaanderen de regio met de hoogste graad van ondernemerschap maken dan moeten we blijven investeren in starters”, besluit Bert Mons.

Meer informatie: www.voka.be/jump

Contactpersoon

Bert Mons

Gedelegeerd bestuurder

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag