Skip to main content
  • Nieuws
  • Voka West-Vlaanderen en VDAB slaan handen in elkaar op European Employers’ Day

Voka West-Vlaanderen en VDAB slaan handen in elkaar op European Employers’ Day

  • 27/11/2017

Op donderdag 23 november werd de tweede editie van de European Employers’ Day georganiseerd. De opzet is om overal in Europa de band tussen werkgevers en openbare diensten te versterken. Onder de noemer ‘De eerste keer met VDAB’ gingen VDAB en Voka op pad, om werkgevers bewust te maken van de kansen die er nog liggen op de arbeidsmarkt.

Om de actie ook in West-Vlaanderen kracht bij te zetten, deelden Bert Mons, algemeen directeur van Voka West-Vlaanderen, en Robert De Clercq, provinciaal directeur van VDAB, bij Poco Loco en Fraxinus in Roeselare, helemaal in barista stijl, verse koffie uit aan de medewerkers van beide bedrijven. Ze spraken ook met de CEO’s en HR-verantwoordelijken over de uitdagingen op de West-Vlaamse arbeidsmarkt.

 In het afgelopen jaar ontving VDAB West-Vlaanderen maar liefst 46.000 vacatures rechtstreeks van werkgevers. Bijna een kwart meer dan het jaar voordien. Momenteel staan er nog 7.700 van die vacatures open. Met een gemiddelde werkloosheidsgraad van nauwelijks 5,3% is het duidelijk dat alle talenten op de arbeidsmarkt meer dan nodig zijn.

“Het was de bedoeling om de ondernemers warm te maken voor de diensten van VDAB. Veelal zijn ondernemers nog onvoldoende op de hoogte van wat VDAB allemaal kan doen voor hun onderneming”, zegt Bert Mons. Toch zal er volgens Voka nog meer nodig zijn en roept daarom dan ook op om nog meer in te zetten op opleiding op de werkvloer.

European Employers Day
Foto (vlnr): Bert Mons (Voka West-Vlaanderen), Peter Denolf (Managing Director Poco Loco) en Robert De Clercq (VDAB)

 

AW_Digitalisering
IMU - vzw - Remant
AW_Welt_6stappenplan
IMU - VZW - multibureau
AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende
imu - vzw - Altez
IMU - vzw - salesforce
IMU - vzw - Salesforce
IMU - vzw - Bebat
Proximus
IMU - vzw - Bank van Breda
Van Roey - September