Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Voka West-Vlaanderen coördineert het ESF-project Actief op 2 sporen, dat gefinancierd wordt vanuit de Europese Unie

Voka West-Vlaanderen coördineert het ESF-project Actief op 2 sporen, dat gefinancierd wordt vanuit de Europese Unie

  • 15/01/2020

call 455

 

Voka West - Vlaanderen (promotor) wil samen met partners Mentor, Stad & Ocmw Roeselare, Stad Brugge en APZI en met ondersteuning van VDAB, POM West – Vlaanderen alsook enkele sectorfondsen en andere organisaties een project uitvoeren om een tewerkstellingsinitiatief voor bepaalde inactieve groepen op de arbeidsmarkt aan te kunnen bieden.

In fase 1 gaan we een kwantitatieve en een kwalitatieve analyse uitvoeren naar zowel de aanbod- als de vraagzijde op de arbeidsmarkt en willen we vooral te weten komen waarom de inactieve doelgroep niet op de arbeidsmarkt geraakt en waarom de reeds bestaande initiatieven niet volledig of zelfs maar deels werken. Daarbij gaan we in dialoog met zoveel mogelijk stakeholders.

In fase 2 voeren we een beleid op twee sporen. Enerzijds willen we huidige medewerkers van bedrijven, die nu in een ‘lagere’ functie werken, een opleidingstraject aanbieden zodat zij kunnen doorstromen waarbij we anderzijds personen uit de inactieve doelgroep de vrijgekomen plaatsen willen laten innemen. Daarbij besteden we veel aandacht aan het begeleiden, opleiden en coachen van zowel medewerkers, werkzoekenden als bedrijven.

Contactpersoon

Davy Maes

Kennis & advies / Menselijk kapitaal

Hulp nodig?

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag