Skip to main content
  • Nieuws
  • Voka Vzw kiest voor flexibele werkplekken

Voka Vzw kiest voor flexibele werkplekken

  • 06/11/2017

Op maandag 9 oktober werden bij Voka Vzw de nieuwe bureau's ingehuldigd. Er werd gekozen om de oude in te ruilen voor dynamische en flexibele werkplekken. Niet alleen goed voor de werksfeer, maar ook voor de gezondheid.

Kantoormedewerkers zitten vaak meer dan 10 uur per dag, en dat geldt ook voor onze Voka-medewerkers. Zitten is een soort van moderne werk – en levensstijl geworden. En dat is geen gezonde ontwikkeling. Daarom koos Voka voor flexibele werkplekken van Markant. Werkplekken waar zowel staand als zittend gewerkt kan worden. 

Sinds 9 oktober wordt er over heel het kantoor gewerkt aan open landschapsbureau’s waarbij de directie tussen de medewerkers zit. Sommige afdelingen kiezen voor vaste werkplekken, andere voor flexplekken. Wat houdt zo’n flexplek in? Wel, niemand heeft een vaste plaats. Zodus gaat iedereen elke dag op een andere plek zitten, waar er maar plaats is. Dat is het principe van flexplekwerken. Het zorgt niet enkel en alleen voor minder routineus werken, het bevordert ook nog eens de sfeer op de werkvloer. 

Toch zijn oude gewoontes vaak moeilijk weg te krijgen. Om er dus voor te zorgen dat niet iedereen direct terug op een vaste werkplek plaats neemt, wordt er gewerkt met een clean desk policy. De burelen moeten ’s avonds leeg zijn. En uitvluchten zijn uit den boze, want elke medewerker heeft zijn eigen locker en kastruimte om spullen in op te bergen.

We zijn nu een maand verder en het flexibel werken is zeker een meerwaarde voor de werksfeer. Hieronder enkele foto’s van onze nieuwe werkplekken:

werkplekkenwerkplekkenflexibele werkplekvergaderruimte

 

AW_Digitalisering
IMU - vzw - Bebat
Proximus
AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende
IMU - vzw - Remant
imu - vzw - Altez
IMU - VZW - multibureau
IMU - vzw - Salesforce
AW_Welt_6stappenplan