Skip to main content
  • Nieuws
  • Voka vraagt snel duidelijkheid over sociaal-economisch programma van Charles Michel II

Voka vraagt snel duidelijkheid over sociaal-economisch programma van Charles Michel II

  • 09/12/2018

Voka, het Vlaams netwerk van ondernemingen, vraagt snel duidelijkheid over het sociaal-economisch programma dat de regering Charles Michel II wil voeren in de komende maanden. Daarnaast roept Voka alle partijen op om hun verantwoordelijkheid te nemen en de nodige sociaal-economische beslissingen te nemen die nodig zijn in het belang van onze ondernemingen en hun medewerkers, zoals Voka de voorbije week al meermaals toe opgeroepen heeft.

Voka verwacht op heel korte termijn een beleidsverklaring van premier Charles Michel met daarin de sociaal-economische prioriteiten van deze minderheidsregering. Het is noodzakelijk dat er snel duidelijkheid komt over het programma dat deze regering tot aan de verkiezingen van mei 2019 wil voeren. Voor Voka is het duidelijk dat de sociaal-economische beslissingen die al genomen werden door de vorige regering, dienen uitgevoerd te worden. Het betreft ondermeer de arbeidsdeal en de begroting voor 2019. Daarnaast zal deze regering ook geconfronteerd worden met een aantal urgente dossiers zoals de sociale onrust van de voorbije weken, een eventueel stroomtekort in januari/februari, en de dreigende no-deal-Brexit. Deze dossiers moeten prioritair behandeld worden.

Voka roept alle partijen op om in deze moeilijke omstandigheden hun verantwoordelijkheid te nemen en de noodzakelijke sociaal-economische beslissingen te nemen die nodig zijn. Een lange periode van politieke onzekerheid is immers nadelig voor onze bedrijven en hun medewerkers.

 

Contactpersoon

IMU - vzw - Altez
IMU - vzw - OBD
IMU - vzw Remant