Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Voka Vlaams-Brabant pioniert met duurzaam ondernemen

Voka Vlaams-Brabant pioniert met duurzaam ondernemen

  • 04/10/2021

Samen met 25 andere bedrijven ontving Voka Vlaams-Brabant eind september het Voka Charter Duurzaam Ondernemen (VCDO). Zij werden begeleid in dit traject door Voka Mechelen-Kempen in het realiseren van 10 acties die gekoppeld zijn aan de duurzaamheidsdoelstellingen (SDG’s) van de Verenigde Naties. De Vlaams-Brabantse kamer van koophandel behaalt dit charter voor het derde jaar op rij en haalt daarmee het label van SDG Pioneer, uitgereikt door de Verenigde Naties, binnen.

Met acties als het faciliteren van fietsgebruik voor woon-werkverkeer, de uitbouw van een duurzame bedrijfsvloot, welzijnsaandacht voor werknemers en nog veel meer wist Voka Vlaams-Brabant de evaluatiecommissie te overtuigen om zijn derde VCDO binnen te halen. Daarmee wordt de kamer van koophandel meteen ook SDG Pioneer, een erkenning de Verenigde Naties toekennen. Een prestatie waar algemeen directeur Peter Van Biesbroeck trots op is: “Het behalen van het SDG Pioneer label is een kers op de taart na onze jarenlange inspanningen rond duurzaam ondernemen binnen onze kamer. Dankzij deze erkenning, zijn we extra gemotiveerd om deze ingeslagen weg verder te bewandelen.”

Foto: Algemeen Directeur Peter Van Biesbroeck en Adviseur Duurzaamheid & Milieu Sophie Dings met het VCDO-certificaat voor Voka Vlaams-Brabant.

vcdo

Ook meedoen aan het VCDO?

Zin om ook de handen uit de mouwen te steken en in te zetten op duurzaam ondernemen? Dan is het VCDO iets voor jou. Check de info of neem contact op met duurzaamondernemen.vb@voka.be voor een vrijblijvend gesprek.

Contactpersoon

Bie Gielen

Adviseur Duurzaam Ondernemen

Proximus