Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Voka Vlaams-Brabant partner van innovatiefestival and&

Voka Vlaams-Brabant partner van innovatiefestival and&

  • 02/04/2021

And& is een vijfdaags (digitaal) festival van 20 tot en met 25 april waarbij (inter)nationale sprekers én het brede publiek het gesprek met elkaar aangaan over een innovatieve en duurzame toekomst. Vanwege de synergie met duurzaam ondernemen, innovatie en digitalisatie, is Voka Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant partner van dit initiatief. Voka zal er spreken over duurzaam ondernemen, een zelfrijdend voertuig testen in de straten van Leuven en een panelgesprek houden over innovatiesubsidies. 

De stad Leuven is de uitvalsbasis voor deze summit over ondernemen en avant-garde kunstenfestival. Omdat elk goed antwoord start met een goede vraag, lanceert and& 21 vragen voor de 21e eeuw. Vragen over gezondheid, duurzaamheid, economie, robotica, synthetische biologie, artificial intelligence, watervervuiling en architectuur… om er maar een paar te noemen.

Thema van and& 2021 is ‘Innovate for the better'. De organisatoren van het festival hebben omwille van corona het fysieke festival omgebouwd tot een hybride event waarbij online internationale sprekerssessies afgewisseld worden met netwerken. Deze crisistijden vragen innovatie. Dit jaar laat het festival de stemmen weerklinken van o.a. Time Magazine’s kid-of-the year Gitanjali Rao, Waze-oprichter Uri Levine, Wikipedia-oprichter Jimmy Wales, econoom Mariana Mazzucato, EU-commissaris Margrethe Vestager, Nassim Taleb (auteur van Fooled by Randomness, The Black Swan en Antifragile) en Alicia Garza (mede-oprichtster van de Black Lives Matters Movement).

Daarnaast is ook Voka vertegenwoordigd op de affiche: Frank Beckx, directeur van het kennis- en lobbycentrum van Voka vzw neemt deel aan het openingsdebat op de Entrepreneurial Summit dat in het teken van duurzaam ondernemen staat. Peter Van Biesbroeck, algemeen directeur van Voka Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant, test een zelfrijdende auto in het centrum van Leuven. Tenslotte organiseert Voka een panelgesprek met Bas Sturm van Vlaio, Pascal Cools van Flanders DC, Pierre Fache van Smart Hub Provincie Vlaams-Brabant en ondernemers Leen Gysen, Iparc en Steven Verbruggen, AdSomeNoise over de uitdagingen van subsidies voor innovatieve en creatieve ondernemers.

Peter Van Biesbroeck: 'Voka Vlaams-Brabant is een trotse partner van het and&festival. We steunen dit initiatief vanwege het innovatieve en duurzame karakter en de sterke link met onze regionale werking. Om de uitdagingen van de toekomst ten volle aan te pakken, moeten we samen blijven ondernemen en onze ondernemers inspireren met innovatieve voorbeelden uit binnen- en buitenland. Daarnaast biedt dit festival de kans om digitaal te netwerken met gerenommeerde sprekers uit alle hoeken van de wereld en met gelijkgezinden uit onze provincie.'

Meer info & tickets: https://www.andleuven.com/

Contactpersoon

Sophie Thiebaut

Directeur Marketing en Communicatie

Proximus