Skip to main content
  • Nieuws
  • Voka versterkt begeleidingsprogramma Bryo ScaleUp met online aanbod

Voka versterkt begeleidingsprogramma Bryo ScaleUp met online aanbod

  • 17/09/2020

Om beloftevolle scale-ups nog beter te ondersteunen, versterkt Voka zijn begeleidingsprogramma Bryo ScaleUp met een digitaal luik. Zo komen er naast de fysieke sessies onder meer digitale netwerkmomenten en sessies met ondernemers in het buitenland. Ook kan elke scale-up die interesse heeft voor dit programma zich nu online kandidaat stellen om deel te nemen.

Bryo ScaleUp is er voor ondernemers met een marktklaar product en een schaalbaar businessmodel. Omdat tijd voor ondernemers kostbaar is past Voka voor dit programma voortaan het blended learning-principe toe. Bovenop de vertrouwde fysieke begeleidingsessies binnen een groep van 10 ondernemers komt er een digitaal aanbod om zo het beste te halen uit de mix van offline en online.

“Tijdens de lockdown werden de sessies in een mum van tijd omgebouwd tot online bijeenkomsten. Dat leek eerst tijdbesparend en efficiënt, maar algauw begon iedereen het sociaal contact en de interactie te missen. De kracht van fysiek samenkomen - op een veilige manier uiteraard - kan duidelijk niet overtroffen worden door online meetings met virtuele handjes. Het is in de combinatie van beide dat de echte kracht schuilt”, stelt Jens De Vos vast, directeur Projecten bij Voka. 

Zo zal er gewerkt worden met snackable content video's die deelnemers voorafgaand aan een sessie kunnen bekijken, waardoor er tijdens de sessie meer tijd is om in te zoomen op eigen cases. Daarnaast komen er ook online nationale netwerkmomenten waarbij er kan worden ingebeld met ondernemers in het buitenland. “Zo kunnen deelnemers inzichten krijgen van échte topondernemers wereldwijd, die niet altijd makkelijk naar België te halen zijn”, legt Jens De Vos uit. “Bovendien kunnen deelnemers de online sessies ook nadien nog bekijken. Zo hoeven ze niets van het programma te missen als ze door hun agenda een bepaalde sessie niet live kunnen volgen.”

Nieuw is ook dat elke geïnteresseerde ondernemer zich online kandidaat kan stellen om aan Bryo ScaleUp deel te nemen. Na aanmelding wordt bekeken of het programma bij de kandidaat aansluit om zo de perfecte match te garanderen. Alle info over het programma, de voorwaarden en aanmelden is hier terug te vinden.
Voka begeleidt jaarlijks 90 Bryo ScaleUps in Vlaanderen. Dit programma wordt mee ondersteund door het Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO) en door Vlaams minister van Werk en Innovatie Hilde Crevits.
 

Contactpersoon

Katrien Stragier

Adviseur Strategische Communicatie

AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende
IMU - vzw - Altez
Proximus
Gosselin
Advertentie Vermant - mei
Welt white paper
IMU - vzw Remant
IMU - vzw - De Tijd