Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Voka verhuist naar de Keerdoksite in Mechelen

Voka verhuist naar de Keerdoksite in Mechelen

  • 12/05/2022

De nieuwe Keerdoksite in Mechelen krijgt er een nieuwe bewoner bij. Voka - Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen verhuist van de Onze-Lieve-Vrouwestraat naar een gloednieuw kantoorgebouw, vlak aan De Dijle-rivier, vlak bij de E19 en aan één van de toegangspoorten naar de stad Mechelen. Het project krijgt de naam 'Eandistip' en is uitgewerkt door vastgoedontwikkelaar Triginta. "Bedoeling is om er eind maart volgend jaar onze medewerkers én onze ondernemers te mogen ontvangen", zegt Tom Laveren, gedelegeerd bestuurder van Voka Mechelen-Kempen.

Voor alle duidelijkheid: het Voka-kantoor in Geel blijft behouden. Geel blijft ook de maatschappelijke zetel. Het is het huidige kantoor in Mechelen dat naar een nieuwe locatie verhuist.

Wie van de E19 komt en naar het centrum van Mechelen rijdt, kan nu al een deel van het nieuwe gebouw zien. Momenteel is de site in opbouw en staan er al drie van de zeven verdiepingen. "Op het gelijkvloers is er winkelruimte voorzien. Daarboven heb je vier verdiepingen met in totaal 528 parkeerplaatsen, een heel aantal laadpalen en 110 fietsstallingen. In handen van de stad Mechelen. Op verdieping zes en zeven, helemaal bovenaan dus, zal je ons nieuwe Voka-kantoor vinden. Goed voor ongeveer 1.300 vierkante meter. We kijken uit over De Dijle en de binnenstad van Mechelen. Hopelijk kan het uitgroeien tot een nieuwe landmark", zegt Tom Laveren.

"We maken het gebouw future fit. Want binnen vind je er een eigen opleidingscentrum terug en kunnen we er onder meer netwerk events, opleidingen en lezingen organiseren. Er zijn ruimtes voorzien om ondernemers kwaliteitsvol te ontvangen en te begeleiden. Dit moet hét 'Huis van de Ondernemer' worden. Het huis waar ondernemers naartoe komen als ze vooruit willen."

Voka verhuist: nieuw kantoor wordt landmark op Keerdoksite in Mechelen

Aanwinst

Het project - met de naam 'Eandistip' - is uitgewerkt door vastgoedinvesteerder en -ontwikkelaar Triginta. Het project wordt verder gerealiseerd door verkopers-ontwikkelaars Kairos en Montreal. "Het concept is volledig vormgegeven volgens de huidige tijdgeest: het centrum van Mechelen zoveel mogelijk autovrij houden. En zorgen voor goed ontsloten kantoor- en handelsruimtes", zegt Rob Ragoen, Head of Development bij Triginta. "Het gebouw is flexibel ontworpen zodat je het later ook polyvalent kan inzetten voor andere doeleinden. Het is echt een duurzaam gebouw dat volledig past in het Mechelen van morgen.”

Het energiepeil van het gebouw voldoet aan de BEN-normering dankzij het gebruik van zonnepanelen en speciale boorgaten in de grond die de verwarming en koeling van het gebouw garanderen. Fossiele brandstoffen zijn dus niet nodig.

De stad Mechelen ziet het nieuwe gebouw en het Voka-kantoor als een aanwinst. “Ik ben blij dat grote spelers zoals Van der Valk en Voka Mechelen-Kempen hun nek uitsteken en nu al hun geloof in de Keerdoksite uitspreken door zich hier te vestigen", zegt Greet Geypen, schepen van Economie en Stadsontwikkeling. "Ondertussen lopen bij de stad de gesprekken met de toekomstige exploitant van de parking, zodat die in het najaar effectief kan open gaan. Het pand in de Onze-Lieve-Vrouwestraat komt nu vrij voor een nieuwe economische invulling."

Voka Mechelen-Kempen Voka verhuist parkeergebouw
Voka Mechelen-Kempen verhuist nieuw mastergebouw
Bouwen aan inclusieve werkvloeren? Dat nemen ze letterlijk bij Democo Group
Voka nationaal
Nieuws

Bouwen aan inclusieve werkvloeren? Dat nemen ze letterlijk bij Democo Group

In de dynamische wereld van de bouwsector heeft Democo Group zich weten te onderscheiden, niet alleen vanwege haar indrukwekkende projecten, maar ook vanwege haar sterke nadruk op inclusie op de werkvloer. Maak kennis met Silke Put, een ervaren kracht binnen de Democo Group-familie, die samen met HR-directeur Ilse Claes en haar team, een essentiële rol speelt in het bevorderen van een werkcultuur waarin diversiteit wordt omarmd en waar iedereen de kans krijgt om te excelleren.