Skip to main content
  • Nieuws
  • Voka Vastgoedclub: Nieuwe stadswijk Tour & Taxis komt er aan

Voka Vastgoedclub: Nieuwe stadswijk Tour & Taxis komt er aan

  • 24/10/2018

t & tDe site Tour & Taxis is tot dusver vooral gekend als locatie voor beurzen en evenementen, en wat kantoren. “Nu gaan we in versneld tempo naar de ontwikkeling van een hele nieuwe stadswijk”, aldus Kris Verhellen, CEO van Extensa, de eigenaar van de site. Hij was de gastheer voor de Voka Vastgoedclub op 5 september voor een verkenning van de site.

Tekst: Jan Van Doren - Foto's: Studio Dann

vastgoedclub
Kris Verhellen heeft er met T&T al een parcours van bijna 20 jaar opzitten. Eerst was er de renovatie van het Koninklijk Pakhuis, dan volgden de ‘Sheds’ of hangars ingericht voor beurzen en evenementen. In het Hôtel de la Poste ging het gelijkvloers open als feestzaal. Daarna volgden enkele nieuwbouwprojecten: een gebouw voor Leefmilieu Brussel, 115 appartementen en het ‘Herman Teirlinck’- gebouw voor de Vlaamse administratie.

“Nu we sinds vorig jaar de goedkeuring kregen van een Bijzonder Plan van Aanleg, kunnen we de verdere ontwikkeling versnellen”, aldus Verhellen. Er worden belangrijke infrastructuurwerken gepland, zoals de herinrichting van de Havenlaan en de aanleg van een brug in het verlengde van de Picard-brug met aansluiting op de Noordwijk.

rondleiding vastgoedclub

Op de site zelf is intussen de renovatie van de ‘Gare Maritime’ gestart, het voormalige goederenstation. Het is een reusachtige ruimte van 40.000 m², die een wijk op zich wordt. Een andere belangrijke werf die de Vastgoedclub bezocht, was het Hôtel de la Poste. Daar wordt een club en restaurant ingericht, vergaderzalen en een kleine cinemazaal. Het naburige Hôtel de Douane zal worden heringericht als hotel.

Meer info over de Voka Vastgoedclub

jan.vandoren@voka.be

 

Dit artikel verscheen in het magazine Ondernemers, editie oktober 2018.

Proximus