Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Voka trekt naar wereldtentoonstelling Dubai met zesdaagse missie ‘Voka Trend Tour’

Voka trekt naar wereldtentoonstelling Dubai met zesdaagse missie ‘Voka Trend Tour’

  • 16/07/2021

Van 1 oktober 2021 tot en met 31 maart 2022 vindt in Dubai de 35ste editie van de jaarlijkse wereldtentoonstelling plaats. Speciaal voor deze gelegenheid organiseren Voka - Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant en Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen een zesdaagse missie, van 18 tot en met 24 februari 2022. Deze zogenaamde Voka Trend Tour biedt ondernemers een unieke kans om vanop de eerste rij kennis te maken met de hoogtepunten van Expo 2020 Dubai, wereldwijd een van de grootste en belangrijkste evenementen van het jaar.

Onder het motto ‘Connecting Minds, Creating the Future’ wil de expo – die normaal gezien vorig jaar al zou plaatsvinden maar uitgesteld werd omwille van corona – inspireren en de toekomst van landen en gemeenschappen vormgeven. Expo 2020 Dubai kent drie kernthema’s: ‘opportunity’, ‘sustainability’ en ‘mobility’, thema’s met elk hun eigen uitdagingen. Deze topics zijn uiterst relevant voor ondernemers en zullen dan ook de rode draad vormen doorheen de Voka Trend Tour.

Meer dan bezoek aan wereldexpo

Deelnemers aan de missie mogen zich verwachten aan een rijkgevuld programma met tal van keynotesessies, exclusieve diners en ontmoetingen met Belgische en internationale ondernemers in de Verenigde Arabische Emiraten, rondleidingen en meer. 

Zo is er naast een bezoek aan het Opportunity, Mobility en Sustainability District op de wereldtentoonstelling in Dubai ook een uitstap naar Abu Dhabi gepland, de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten. Daar staat onder meer een bezoek aan de Sheikh Zayed Grand Mosque en het Louvre, en een lunch in het befaamde Emirates Palace op het programma.

De Voka Trend Tour omvat ook ontmoetingen met succesvolle buitenlandse ondernemers, zoals een keynotesessie door de bekroonde landschapsontwerper Kamelia Zaal en een bezoek aan Camelicious, fabrikant van voedings- en verzorgingsproducten op basis van kamelenmelk. Maar ook Belgische ondernemers die actief zijn in de Verenigde Arabische Emiraten komen aan bod, met keynotes door onder meer Leen Vandaele van Squisito, vervaardiger van designartikelen, Vincent Callebaut Architectures en Assar Architects, de bouwers van het Belgische paviljoen op de wereldexpo, Evelyn Stremersch van HR-bureau Este International, en Raymond Hiel van Eddy Merckx Fietsen. Ook een keynote door Olivier Crasson van bouwgroep Besix, gekoppeld aan een bezoek aan het Besix 3D Printing Lab en een diner in de wereldbefaamde Burj Khalifa, is voorzien.

Voor de organisatie van de Voka Trend Tour werken Voka - Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant en Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen samen met Destination, dat gespecialiseerd is in internationale incentivereizen voor bedrijven.

Uitdagingen en vragen in kaart brengen en evalueren

Enkele weken voor de reis brengt Voka de verschillende deelnemers samen tijdens een kick-off. Dat kennismakingsmoment biedt deelnemers de mogelijkheid om hun uitdagingen en vragen rond de drie kernthema’s – opportunity, sustainability en mobility – met elkaar te delen. Na afloop van de Voka Trend Tour zal Voka de deelnemers opnieuw samenbrengen om na te gaan in welke mate de verschillende uitdagingen en vragen van de deelnemers beantwoord werden.

Contactpersoon

Anoesj Mouradian

Key Account Relatiebeheerder

Proximus