Skip to main content
  • Nieuws
  • Voka Topics: Innovatiesteun drastisch veranderd

Voka Topics: Innovatiesteun drastisch veranderd

  • 12/02/2018

De eerste Voka Topics van 2018 is er! De innovatiesteun is drastisch vereenvoudigd en is vanzelfsprekend dan ook het thema van deze Voka Topics. 

Hoe beïnvloed dit innovatie in Vlaanderen? En wat betekent deze vereenvoudiging voor bedrijven zoals Nokia Bell Labs, Umicore en Febeliec? Wij vroegen hun mening.

Ook blikken we terug op een geslaagde nieuwjaarsreceptie in de Bozar. Daar overhandigde Voka aan premier Michel een vijfpuntenplan om meer dynamiek op de arbeidsmarkt te krijgen. 

In de Voka Topics somt Voka in 'Ondernemingen en lokaal bestuur: wat kan er beter?' op wat de pijnpunten in het lokaal beleid zijn voor ondernemers. Wat blijkt? Slechts 40% van de Vlaamse ondernemers is tevreden over hun lokaal bestuur. 

De eerste fase van de brexit-onderhandelingen is achter de rug. Maar we zijn er nog lang niet. Gilles Suply, adviseur internationaal ondernemen, gaat in het artikel 'Internationale Kamers roepen op tot snelle brexit' dieper in op de gezamenlijke brexit-verklaring van de Alliantie van Kamers van Koophandel rond de Noordzee. 

Dat en nog veel meer lees je in de Voka Topics van februari.

IMU - vzw Remant
IMU - vzw - OBD
IMU - vzw - Altez