Skip to main content
  • Nieuws
  • Voka tevreden met investeringen Weyts in Oostrand

Voka tevreden met investeringen Weyts in Oostrand

  • 22/02/2018

Werkgeversorganisaties Voka Vlaams-Brabant en Voka Metropolitan zijn blij dat er ook voor de Oostrand geld wordt vrijgemaakt voor mobiliteit en leefbaarheid. “De inhaalbeweging is welgekomen, hopelijk volgen er ook snel voldoende middelen om de geplande werken effectief uit te voeren”, zegt Peter Van Biesbroeck, algemeen directeur van Voka Vlaams-Brabant.

De werkgeversorganisaties uit Vlaams-Brabant en het Brusselse Metropolitane gebied, zijn blij dat minister Weyts extra investeert in mobiliteit in de Vlaamse rand. “Als economisch centrum van het land moet je bereikbaar zijn”, zegt Jan Van Doren, directeur van Voka Metropolitan. “De vele files maken Brussel en haar randgebied steeds minder aantrekkelijk voor bedrijven en potentiële werknemers. Betere bereikbaarheid via tal van vervoersmogelijkheden zoals trams, fiets, trein en auto houden het kloppend hart van onze economie gezond.”

Goede eerste stap

Ook de Vlaams-Brabantse afdeling van Voka is blij met de extra aandacht voor de regio. “Vanuit alle provincies komen pendelaars door Vlaams-Brabant om hier of in Brussel te werken. Na de geplande investeringen voor de Noordrand, is het goed dat ook voor de Oostrand de nodige middelen worden vrijgemaakt. 5 miljoen euro is alvast een solide basis om het nodige studiewerk uit te voeren.We hopen dat er ook in de toekomst voldoende geld wordt voorzien om de werken aan o.a. het 4-armen kruispunt uit te voeren”, zegt Peter Van Biesbroeck, algemeen directeur van Voka – Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant.

Samenwerking voor bedrijven

Voor de geplande werken en mobiliteitsoplossingen in de Noordrand werkt Voka Vlaams-Brabant al nauw samen met De Werkvennootschap om bedrijven in te lichten en te betrekken bij het project. “We willen diezelfde goede verstandhouding met De Werkvennootschap doortrekken naar de Oostrand zodat we ook daar mooie zaken kunnen realiseren door de samenwerking tussen de overheid en het bedrijfsleven”, aldus Van Biesbroeck.
 

Contactpersoon

Proximus
BMW Brussels
ING
Logo Mensura
Proximus
SD  Worx
Logo KPMG
Logo Premed
Logo Randstad