Skip to main content
  • Nieuws
  • Voka stuurt meer dan 50 parlementsleden op bedrijfsstage

Voka stuurt meer dan 50 parlementsleden op bedrijfsstage

  • 19/07/2018

Op 19 juli startte Voka, Vlaams Netwerk van Ondernemingen, met een nieuwe reeks Zomerstages. Meer dan 50 volksvertegenwoordigers zullen deze zomer één of twee dagen aan de slag gaan bij een bedrijf. Jan Bertels, burgemeester van Herentals, trapte het nieuwe stageseizoen 2018 af. Hij ging langs bij buizenproducent Henco in Herentals.

Ook dit jaar organiseert Voka, Vlaams Netwerk van Ondernemingen, zomerstages. Voka wil met dit initiatief parlementsleden nauwer in contact brengen met het bedrijfsleven. Meer dan 50 parlementsleden gingen op het aanbod in en gaan deze zomer een dagje meedraaien in de ondernemingen. Stuk voor stuk boeiende ervaringen. Zo gaat Jan Peumans (N-VA) een dag cider maken bij Stassen, Kristof Calvo (Groen) gaat dan weer een dag aan de slag in een rusthuis bij Armonea. Mathias De Clercq (Open Vld) is te gast bij Lotus en Wouter Beke (CD&V) draat mee bij Lotto-Soudal. Het is maar een kleine greep uit het aanbod.

Burgemeester en volksvertegenwoordiger Jan Bertels (sp.a) trapte 19 juli het nieuwe stageseizoen af. Hij draaide mee bij buizenproducent Henco in Herentals.

Voka organiseert de Vokastages voor het 26e jaar op rij. "Veel parlementsleden zijn bezig met dossiers die een directe impact hebben op het bedrijfsleven", aldus Hans Maertens, gedelegeerd bestuurder van Voka. "Dit project geeft hen de perfecte opportuniteit om de effecten van die dossiers in de praktijk te zien. Voka slaat dus met de zomerstages een brug tussen ondernemers en politici."

Dit jaar zal u alle zomerstages nog beter kunnen volgen. Op onze website www.vokastages.be kan u nu al een overzicht terugvinden van de geplande bedrijfsbezoeken. We zullen ook verslagen en video's publiceren. Via #vokastages kan u elke stap van onze volksvertegenwoordigers via social media volgen.

Volg alle stages op www.vokastages.be

Tom Demeyer - Woordvoerder Voka - tom.demeyer@voka.be - 0472 84 15 99

Contactpersoon

IMU - vzw - Altez
IMU - vzw Remant
IMU - vzw - OBD