Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Voka steunt regering Wilmès met volmachten

Voka steunt regering Wilmès met volmachten

  • 16/03/2020

​Voka, Vlaams netwerk van ondernemingen, zal de aanpak van de regering Wilmès in de strijd tegen het coronavirus ten volle steunen en er voluit aan meewerken. Het is noodzakelijk dat de federale regering daarvoor volle bevoegdheden heeft, de volle steun heeft in het parlement en de nodige volmachten krijgt om alle noodzakelijke maatregelen te nemen. Daarom steunen we het akkoord dat 10 politieke partijen gisterenavond bereikten. “Alleen door samen te werken zullen we erin slagen om de gezondheidscrisis te bestrijden en alle economische, sociale en financiële gevolgen aan te pakken voor burgers en bedrijven”, aldus Hans Maertens, gedelegeerd bestuurder van Voka.

Voka roept alle politieke partijen op om samen hun verantwoordelijkheid te nemen en in het belang van het land, de burgers en de bedrijven te handelen. “We kunnen politieke spektakels en veto’s die het land nog dieper in de crisis storten, nu echt wel missen”, aldus Hans Maertens. Men moet nu bruggen bouwen tussen de Franstalige en Vlaamse politieke meerderheden om tegen de zomer een krachtige doorstartregering te maken die, zodra de coronacrisis overwonnen is, werk maakt van een doorstart van onze economie en de nodige hervormingen doorvoert.

Voka werkt ook volop mee aan alle maatregelen die genomen worden door de federale en Vlaamse regering om de coronacrisis te bestrijden door deze te begeleiden en uit te voeren naar onze bedrijven toe. Ze roept de bedrijven en medewerkers op om alle gezondheidsmaatregelen te nemen die noodzakelijk zijn, maximaal gebruik te maken van telewerken en de continuïteit van onze bedrijven te blijven garanderen.

Contactpersoon

imu - vzw - recupel
imu - vzw - salesforce
imu - vzw - Recupel
imu - vzw - obd
imu - vzw - DNCM