Skip to main content
  • Nieuws
  • Voka steunt oproep fusionering 19 Brusselse gemeenten

Voka steunt oproep fusionering 19 Brusselse gemeenten

  • 01/12/2017

Sp.a trapte gisteren officieel hun verkiezingscampagne af met de slogan #OneforBrussels. Hiermee lanceren ze opnieuw het idee om de 19 Brusselse gemeenten te fuseren. Voka steunt de oproep. "Ik zie dat Vlaamse bedrijven erg bezorgd zijn over de situatie in Brussel. Ze stellen zich de vraag of ze nog wel in Brussel willen blijven, " reageert Hans Maertens, gedelegeerd bestuurder van Voka, vandaag in LeSoir. 

Brussel fusionering

Hans Maertens duidt vandaag in LeSoir op vier bezorgdheden bij Vlaamse ondernemers: mobiliteit, aantrekkelijkheid, veiligheid en het beleid. "De rellen van de afgelopen weken zijn nog maar eens het bewijs dat de veiligheid en het beleid in Brussel beter kan. Een globaal plan ontbreekt in het beleid van Brussel." Ook meteen een van de redenen waarom Voka de oproep om de 19 Brusselse gemeenten te fuseren steunt. 

"De houding van Brussel als hoofdstad ontbreekt vandaag de dag. Brussel moet van mentaliteit veranderen. Het moet een metropool worden, op internationaal niveau", verduidelijkt Hans Maertens. De infrastructuur en instellingen van Brussel zijn niet aangepast aan de realiteit van de 21ste eeuw. De fusering van de 19 Brusselse gemeenten zou een positieve impact hebben op ondernemingen. "Het zorgt in de eerste plaats voor minder kosten. En ten tweede, wat voor zin heeft het nog om 19 gemeenten, 6 politiezones en zoveel OCMW's te hebben in een modern Brussel.", aldus Hans Maertens.

"Brussel heeft een sleutelrol te vervullen in Europa, maar ook in de wereld. Brussel heeft enorm veel kansen, maar die worden op dit moment niet gebruikt. Er zijn zoveel structuren, zoveel betrokkenen waardoor Brussel blokkeert." Daarom vindt Hans Maertens dat het debat over de toekomst van Brussel moet gevoerd worden.

Contactpersoon

IMU - vzw Remant
IMU - vzw - Altez