Skip to main content

Voka Regio Tienen bezoekt Multiobus

  • 07/06/2018

Bij vervoersmaatschappij Multiobus – exploitant van De Lijn – staat duurzaam ondernemen op een innovatieve manier centraal. In de nominatie Klimaatambassadeur 2017 werd het bedrijf tweede. Ondernemer Olivier Van Mullem vertelde uitgebreid over de energie-efficiënte investeringen tijdens een bezoek van Voka Regio Tienen. Expert terzake Lieven Colardyn diepte de trends in en voordelen van zulke investeringen nog verder uit.

multiobus overzicht publiek

Multiobus is de overkoepelende groep van Autobussen P. Van Mullem uit Boutersem, Van Mullem & zonen uit Tienen, Demerstee en De Vlinder uit Diest. Het bedrijf rijdt de streeklijnen in Oost-Brabant, langere trajecten en het schoolvervoer in de regio Tienen in opdracht van De Lijn Vlaams Brabant. Daarnaast kunnen bedrijven of verenigingen Multiobus inhuren voor een trip met de autocar.

Zonnepanelen

multiobus binnen bus

Olivier Van Mullem: “Het collectieve vervoer maakt dat we het milieu ontlasten. Maar het kan duurzamer, én ook economisch interessanter. “Met 105 bussen en 15 autocars in onze stelplaatsen moeten we na CO₂-analyse toegeven een bijzonder grote ecologische voetafdruk te hebben. We zijn het onszelf en het klimaat verschuldigd nauwer aan energiebeheer te werken.” Multiobus investeerde o.a. in zonnepanelen, gekoppeld aan accu’s. Met de opgewekte stroom worden twee elektrische bussen opgeladen. De mogelijkheden van zonnepanelen, de ruimte die een dergelijke installatie nodig heeft en welke gevolgen er zijn voor de organisatie werden uitgebreid toegelicht.

Ken je Buren

Dit bedrijfsbezoek van Voka Regio Tienen was een initiatief van Voka, miK (milieu-infopunt voor de KMO), Stad Tienen en kaderde in het 'Ken je buren'-concept. Lokale ondernemers krijgen de kans om een bezoek te brengen aan andere bedrijven in de regio. Want of u nu lokaal, nationaal of internationaal onderneemt, de relaties met uw directe omgeving zijn altijd belangrijk.

multiobus bovenaanzicht

Meer info over miK?

www.mikkmo.be
kristien.depraetere@voka.be
astrid.deman@voka.be

Dit artikel verscheen in Ondernemers mei 2018.

Proximus