Skip to main content
  • Nieuws
  • Voka projecten draait op volle toeren!

Voka projecten draait op volle toeren!

  • 06/11/2017

Sedert halfweg 2016 biedt de Voka-alliantie een breed gamma van dienstverlening aan zijn leden aan vanuit de breed gedragen projectwerking. Hieronder wat meer uitleg over de verschillende thema's binnen de projectwerking.

Ondernemerschap

Binnen het thema Ondernemerschap wordt de ondernemer begeleid vanaf de pre-start tem de opvolging en overname vanVoka projecten zijn bedrijf. Via Voka Openbedrijvendag stonden meer dan 330 bedrijven in de kijker bij meer dan 550.000 bezoekers. Bryo kon dan weer 520 starters begeleiden binnen de verschillende formules StandUp, StartUp en ScaleUp. Voor de meer dan 1.000 groeibedrijven die willen professionaliseren is Plato nog steeds de succesformule. Iedere KMO-bedrijfsleider kan kiezen uit een groot aanbod van verschillende groepen (algemeen management, sales, HR, toeleverancier zorg, retail, strategie en leiderschap,…). Binnen het programma ondernemerschap werden ook een aantal nieuwe trajecten op de kaart gezet : Accelero voor snelle groeibedrijven waar de eerste pilootgroep succesvol is gestart. Familio waar familiebedrijven deelnemen met beide generaties, de overlater en de overnemers. Transitio waar meer dan 50 deelnemers verspreid over 4 groepen over gans Vlaanderen samen komen om hun bedrijf verkoopsklaar te maken aan externen. Naast nieuwe begeleidingstrajecten zijn ook 3 nieuwe community’s opgestart : Vliegende Starters, Groeiland en Verderkijkers. Bijna 1.200 deelnemers over deze 3 community’s konden genieten van een inspirerend programma en netwerken over de regio’s heen. Een schitterende organisatie telkens door 2 Voka-Kamers van Koophandel samen.Tenslotte wordt binnen dit programma daarnaast ook heel wat info & advies, inspiratiessessies, expertenpanels aangeboden. In totaal werden in de eerste jaargang meer dan 10.000 bedrijven bereikt.

Arbeidsmarktwelt

Binnen het thema arbeidsmarkt is het Welt-traject opgestart. Een nieuw project waarbij individuele coaching, leren in groep en netwerking met collega bedrijven en arbeidsbemiddelaars centraal staan. Op dit ogenblik telt Welt 315 deelnemende bedrijven over gans Vlaanderen en worden in iedere provincie Talentenmarkten georganiseerd waar arbeidsbemiddelaars, bedrijven, VDAB en niet-werkende werkzoeken elkaar kunnen vinden. Omdat ieder talent nodig is !

Onderwijs

Binnen het thema onderwijs is duaal leren een prioriteit binnen Voka gesteund vanuit de vraag van onze bedrijven. Met de opgebouwde ervaring en de steun van ESF zal Voka nu bedrijven en scholen met interesse in duaal leren ondersteunen via een project in 5 regionale Voka Kamers van Koophandel. Daarvoor zal de website www.onderwijs-ondernemen.be geïntegreerd worden in het digitale Voka platform en onder andere als matchingtool voor duaal leren gaan functioneren. Daarnaast zal Voka bedrijven, scholen en leerlingen die aan de slag willen met duaal leren samenbrengen en ondersteunen. De concrete begeleiding wordt de komende maanden samen met het Innovatiecentrum Antwerpen uitgewerkt. De belangrijkste troeven van het project zijn het sterke lokale netwerk van bedrijven en scholen én de sectoroverstijgende aanpak. Samen met de bestaande ondersteuningsinitiatieven helpt Voka zo mee om van duaal leren een succesverhaal te maken.

Contactpersoon

Jens De Vos

Directeur Projecten Voka-Project vzw

Advertentie Festival van Vlaanderen
IMU - vzw - Altez
Proximus
AW_Digitalisering
IMU - VZW - multibureau
IMU - vzw - Salesforce
AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende
IMU - vzw - Bank van Breda
IMU - vzw - salesforce
IMU - vzw - Bebat
Van Roey - September
AW_Welt_6stappenplan