Skip to main content
 • Nieuws
 • Voka Open Bedrijvendag opnieuw groot succes met meer dan 550.000 bezoekers!

Voka Open Bedrijvendag opnieuw groot succes met meer dan 550.000 bezoekers!

 • 02/10/2017

Dit jaar verwelkomden meer dan 300 Vlaamse en Brusselse bedrijven het grote publiek op de 27ste editie van Voka Open Bedrijvendag. Meer dan 550.000 mensen namen een kijkje achter de schermen van hun favoriete bedrijven. Er werden naar goede gewoonte technische snufjes gedemonstreerd, jobs uitgeprobeerd, hapjes geproefd en weetjes verzameld. “We merken elk jaar dat heel veel bezoekers en bedrijven reikhalzend uitkijken naar ons event, en het doet telkens weer deugd te zien dat Voka Open Bedrijvendag nog steeds hét jaarlijkse feest van het ondernemerschap blijft”, aldus Hans Maertens, gedelegeerd bestuurder van Voka.

Voka Open Bedrijvendag lokte dit jaar meer dan 550.000 bezoekers naar meer dan 300 bedrijven. “We merken dat niet alleen kleine, Openbedrijvendag 550.000 bezoekersstartende ondernemingen steeds vaker de weg vinden naar Voka Open Bedrijvendag", vertelt Hans Maertens. "Ook grote, klinkende namen weten de kracht van het evenement te waarderen. Laat dat nu net de essentie zijn van Voka Open Bedrijvendag: alles tonen, klein én groot. Dat maakt het des te boeiender.”

Ondernemers ondernemen voor iedereen

Ondernemers ondernemen voor iedereen’ was de boodschap op deze 27ste editie van Voka Open Bedrijvendag, en dat werd ook benadrukt tijdens het officiële startmoment met Philippe Muyters, Vlaams minister van werk, economie, innovatie en sport. “De maatschappelijke betrokkenheid en impact van onze ondernemers kan niet genoeg benadrukt worden. Ondernemers zorgen voor jobs en welvaart en bouwen zo aan de wereld waarin we allemaal leven. Vlaanderen mag dus terecht fier zijn op haar ondernemers, die we vandaag extra in de verf zetten met de campagne ‘Ondernemers ondernemen voor iedereen'. Een campagne die overigens hier niet ophoudt, maar de komende maanden verder blijft leven in de vele boeiende verhalen op ondernemersvooriedereen.be", aldus Muyters.

ETWIE, het Expertisecentrum voor het erfgoed van techniek, wetenschap en industrie, heeft het over een hoogdag voor het bedrijfserfgoed in Vlaanderen. "Vlaanderen telt heel wat historische ondernemingen waar achter de fabriekspoort een interessant verhaal of bijzonder bedrijfserfgoed schuilgaat", zegt stafmedewerker Robin Debo. "Bedrijven zoals Vondelmolen, Made in Inox, Huis Maes en Stokerij Rubbens wisten deze rijke geschiedenis vandaag op een originele manier met de bezoekers te delen."

Over het hele land waren duizenden mensen op de been om te proeven van het leuke activiteitenaanbod van de deelnemende bedrijven.Enkele hoogtepunten:

 • Bij Reynaers Aluminium in Duffel werd het startschot voor Voka Open Bedrijvendag gegeven door minister Muyters. De minister mocht aan den lijven ervaren hoe de ramen er op wind- en waterdichtheid worden getest, en beleefde een ware virtual reality experience!
 • In Gent werd de Voka Box van Voka Kamer van Koophandel Oost-Vlaanderen ‘gehackt’ door 10 enthousiaste starters.
 • Bij starter Funkey mocht de bezoeker zelf met een drone vliegen.
 • In Tielt kwamen bij Huis Maes kostuums van vroeger en nu tot leven in allerhande toneeltjes en modeshows.
 • Bij Willy Naessens Group in Wortegem-Petegem konden bezoekers ook kennismaken met Willy Naessens himself.
 • Bij Made in Inox in Watou zag je een 19de eeuwse smid aan het werk. Emaillerie Belge Nouvelle in Molenbeek opende voor de allerlaatste keer de deuren van de oorspronkelijke emaillerie, die er staat sinds 1923. Later dit jaar verhuist de emaillerie naar een nieuwe locatie.
 • Bij de ingenieurs van de KU Leuven kon je letterlijk op water lopen, dankzij de onderzoekers en studenten van het Departement Chemische Ingenieurstechnieken.
 • Bij het Agentschap Wegen en Verkeer in Hasselt kon je als bezoeker een vernieuwd stuk snelweg betreden, nog vóór het verkeer er opnieuw op kan.

Contactpersoon

IMU - vzw Remant
IMU - vzw - Altez
IMU - vzw - De Tijd