Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Voka Oost-Vlaanderen en Destelbergen slaan de handen in elkaar om jobs in eigen streek beter zichtbaar te maken

Voka Oost-Vlaanderen en Destelbergen slaan de handen in elkaar om jobs in eigen streek beter zichtbaar te maken

  • 30/10/2023

Voka Oost-Vlaanderen lanceerde bij Culinor het online vacatureplatform Jobsin Destelbergen en werkt daarvoor samen met het lokaal bestuur om jobs in eigen streek zichtbaar en bekend te maken. Samen met Voka Oost-Vlaanderen wil de gemeente zo de lokale werkzaamheidsgraad opkrikken en een positieve bijdrage leveren aan de personenmobiliteit en duurzaamheid.

De krapte op de arbeidsmarkt is actueler dan ooit. Nooit eerder waren er zo veel mensen aan de slag in Oost-Vlaanderen en nooit eerder stonden er zo veel vacatures bij bedrijven open. De vraag naar gemotiveerd personeel blijft erg groot en werken in eigen streek biedt heel wat voordelen. Daarom lanceren Voka Oost-Vlaanderen en de gemeente Destelbergen het online platform JobsIn Destelbergen. Hierop bundelen de bedrijven de  jobs die beschikbaar zijn in de gemeente. Bedrijven uit Destelbergen en omgeving zullen eenvoudig de koppeling met hun vacaturepagina kunnen leggen zodat het platform alle openstaande vacatures bundelt. Ook kleinere ondernemingen, vaak zonder vacaturepagina, kunnen eenvoudig hun openstaande jobs op de site publiceren. Momenteel zijn er reeds 14 bedrijven uit Destelbergen die gebruik maken van het platform om hun jobs aan te kondigen. Het is de ambitie van de partners om dit aantal snel te verhogen. 

Wim Raman, schepen van Lokale Economie: “Met deze nieuwe tool kunnen lokale ondernemers nu moeiteloos en gratis hun vacatures publiceren en delen. Dankzij JobsIn verkleinen we de kloof tussen werkgevers en werkzoekenden en versterken we onze lokale economie.”

Onbekend is onbemind

Voka Oost-Vlaanderen en het lokaal bestuur Destelbergen zetten deze unieke samenwerking op om zichtbaarheid te geven aan de bedrijven in de gemeente en de lokale vacatures beter bekend te maken bij de inwoners. Vaak pendelen inwoners grotere afstanden, terwijl de bedrijven in de eigen regio soms onbekend zijn terwijl er ook hier boeiende jobs (eind september stonden er 388 vacatures open in Destelbergen) en tal van innovatieve bedrijven te vinden zijn.  

Nathalie Van Gheluwe, HR manager bij Culinor: “We willen met de samenwerking met JobsIn Destelbergen ons bedrijf bekend én bemind maken. Het is zonde dat inwoners van Destelbergen zich ver verplaatsen terwijl er een bedrijf met marktleiderspositie én zeer interessante vacatures net om de hoek zit.”
 

Samen met het lokale bestuur in Destelbergen slaan we de handen in elkaar om jobs in eigen streek extra zichtbaar te maken en lokaal talent in de regio te houden of terug aan te trekken. Openstaande jobs invullen is een belangrijk onderdeel van de langetermijnrelance. Door in te zetten op een kortere afstand tot het werk willen we meer m/v/x aan de slag krijgen en zo openstaande jobs invullen bij bedrijven uit de regio

Hilde Schuddinck, regiodirecteur Voka Oost-Vlaanderen

Lokale besturen enthousiast

Meer dan 1 op de 3 lokale besturen in Oost-Vlaanderen gingen ondertussen in op het initiatief van Voka Oost-Vlaanderen. (Aalst, Aalter, Assenede, Buggenhout, Destelbergen, Eeklo, Erpe-Mere, Evergem, Gavere, Hamme,  Kluisbergen, Kruisem, Lebbeke, Lievegem, Merelbeke, Nazareth, Oudenaarde, Ronse, Wetteren, Zele en Zottegem).

Link naar het platform: https://jobsin.vlaanderen/destelbergen  

Contactpersoon

Simon Lefèvre

Belangenbehartiging - Haven - Persverantwoordelijke