Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Voka-nieuwjaarsreceptie in Oostende/Veurne

Voka-nieuwjaarsreceptie in Oostende/Veurne

  • 29/01/2019

“Elk ondernemersverhaal is uniek. Ook het jouwe.” Met dat thema stellen de nieuwjaarsrecepties van Voka West-Vlaanderen de ondernemers nog meer dan ooit centraal. Oostende/Veurne was gisterenavond als laatste regio aan de beurt. Meer dan 600 ondernemers zakten gisterenavond af naar het Kursaal in Oostende om het nieuwe jaar af te trappen.

Voor ieder wat wils

Met een persoonlijke verwelkoming bij het binnenkomen, de favoriete drankjes die al klaarstonden, de online matching tool en verschillende podia, van Vokaland met pompende beats tot de White Lounge Piano Bar, brengen de nieuwjaarsrecepties van 2019 een andere manier van entertainment en netwerken. “Het is onze manier om u symbolisch ons leitmotiv te laten beleven: noem het customer intimacy, noem het anno 2019 service modeling. Kortom: we willen elkaar nog beter leren kennen. Alleen zo kunnen we ons engagement om onze 3.200 leden een groeipad op maat aan te reiken, waarmaken”, aldus Bert Mons.

Blik op 2030

Elke jaarovergang is steeds een moment om terug te blikken op de acties en realisaties van het voorbije jaar, maar het is vooral een moment om vooruit te kijken naar de uitdagingen en ambities die voor ons liggen. Trendwatcher Tom Palmaerts liet de aanwezigen stilstaan bij de vraag waar we zullen staan in het jaar 2030. Palmaerts had het onder andere over de verschillen tussen generaties, over de stijgende prijs van voeding en hoe we daarop kunnen inspelen, over welke taal we gaan spreken in 2030 als we het hebben over auto’s en over de veranderingen in onze steden. Het staat buiten kijf, technologie is en blijft belangrijk, maar Palmaerts eindigde zijn betoog met een oproep om te connecteren en te luisteren naar elkaar.

Durf verbinden, durf kiezen, durf ondernemen

Regiovoorzitters Johan Verborgh en Maya Strobbe sloten naar goede gewoonte het academische gedeelte af. Ook zij keken met hun speech vooruit. “Er komen onzekerheden en uitdagingen op ons af, maar we zijn hoopvol voor 2019. We zijn ervan overtuigd dat onze Vlaamse en federale politici onze boodschappen zullen meenemen en onze belangen gaan behartigen.” “Durf verbinden, durf kiezen, durf ondernemen.” Met deze woorden sloten de regiovoorzitters hun speech af en zetten ze het vervolg van de avond in.

  • Bekijk hier het fotoverslag van de avond.
  • De presentatie van Tom Palmaerts kunt u hier vinden. 
  • De presentatie van Herman Konings kunt u hier vinden.

Contactpersoon

Dieter Coussée

Belangenbehartiging Noord-West-Vlaanderen en Noord-Frankrijk - Apzi-Voka West-Vlaanderen