Skip to main content

Voka-nieuwjaarsreceptie in Ieper

  • 15/01/2019

“Elk ondernemersverhaal is uniek. Ook het jouwe.” Met dat thema stellen de nieuwjaarsrecepties van Voka West-Vlaanderen ondernemers nog meer dan ooit centraal. Ieper was gisterenavond als eerste regio aan de beurt. Meer dan 300 ondernemers zakten gisterenavond af naar Het Perron om het nieuwe jaar af te trappen. Ook in Brugge, Oostende en Kortrijk zullen ondernemers nog samenkomen om 2019 feestelijk in te zetten.

Voor ieder wat wils

Met een persoonlijke verwelkoming bij het binnenkomen, de favoriete drankjes die al klaarstonden, een gepersonaliseerde coverfoto op het vernieuwde magazine Ondernemers, de online matching tool en verschillende podia, van Vokaland met pompende beats tot de White Lounge Piano Bar, brengen de nieuwjaarsrecepties van 2019 een andere manier van entertainment en netwerken. “Het is onze manier om u symbolisch ons leitmotiv te laten beleven: noem het customer intimacy, noem het anno 2019 service modeling. Kortom: we willen elkaar nog beter leren kennen. Alleen zo kunnen we ons engagement om onze 3200 leden een groeipad op maat aan te reiken, waarmaken”, aldus Bert Mons.

Blik op 2030

Elke jaarovergang is steeds een moment om terug te blikken op de acties en realisaties van het voorbije jaar, maar het is vooral een moment om vooruit te kijken naar de uitdagingen en ambities die voor ons liggen. Trendwatcher Tom Palmaerts liet de aanwezigen stilstaan bij de vraag waar we zullen staan in het jaar 2030. Palmaerts had het onder andere over de verschillen tussen generaties, over de stijgende prijs van voeding en hoe we daarop kunnen inspelen, over welke taal we gaan spreken in 2030 als we het hebben over auto’s en over de veranderingen in onze steden. Het staat buiten kijf, technologie is en blijft belangrijk, maar Palmaerts eindigde zijn betoog met een oproep om te connecteren en te luisteren naar elkaar.

Krachten bundelen

Regiovoorzitter Christophe Dhaene sloot naar goede gewoonte het academische gedeelte af. Ook hij keek met zijn speech vooruit. “2019 wordt een cruciaal jaar. Ik roep beleidsmakers en ondernemers dan ook op om de krachten te bundelen om samen te groeien.” Vervolgens hief hij het glas en luidde hij het vervolg van de avond in.