Skip to main content
  • Nieuws
  • Voka Metropolitan kiest voor mobiliteit

Voka Metropolitan kiest voor mobiliteit

  • 06/11/2017

Na haar eerste presentatie als NMBS-CEO vorige week in het parlement, was Sophie Dutordoir maandag 23 oktober de centrale gast op de najaarslunch van Voka Metropolitan. Voor een publiek van ruim 200 bedrijfsleiders ging ze in op haar visie en plannen met de NMBS. Ze beklemtoonde dat met het nieuwe vervoersplan het treinaanbod in december met 5% wordt verruimd, waarbij vooral wordt ingezet op de versterking van de voorstedelijke netwerken, inzonderheid het Brusselse.

Najaarslunch metropolitan

De NMBS-CEO wees er op dat ze wil investeren in intermodale knooppunten, met parkings aan stations voor auto’s en fietsen, of aansluitingen op bushaltes. Ze zei tevens dat tegen maart 2018 in de 25 grootste stations wifi zal zijn. Voor de treinen zelf gaat de NMBS niet investeren in wifi, wegens te duur, zei Dutordoir. Maar ze rekent op het voornemen van de telecomoperatoren om tegen eind 2018 een volledige dekking van het spoornet te verzekeren, door 2G, 3G en 4G.

Voka helpt met mobiliteit

Jean-Paul Van Avermaet, voorzitter van Voka Metropolitan, waarschuwde in zijn inleiding dat de verkeershinder in de Brusselse metropool de komende jaren nog zal toenemen. “De grote herstelwerken aan de tunnels moeten nog beginnen.

Zo ook de werken aan de Ring, de aanleg van nieuwe tramlijnen, het doortrekken van de metro… Meer hinder door werken de komende jaren, dat is een zekerheid.” Hij riep bedrijfsleiders op om zich daar op voor te bereiden, door alternatieven te zoeken voor de verplaatsing van medewerkers met de wagen, via openbaar vervoer, fiets, carpooling, pendelbussen, flexwerken, digitaal communiceren en vergaderen… "Voka staat ter beschikking met zijn dienst mobiliteitsmanagement om bedrijven te informeren, begeleiden, inspireren." Voka Metropolitan en Voka - Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant gaan het S-aanbod alvast beter bekend maken bij hun leden.

Contactpersoon

IMU - vzw - Bebat
IMU - vzw - Remant
Van Roey - September
AW_Digitalisering
IMU - VZW - multibureau
AW_Welt_6stappenplan
AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende
IMU - vzw - Bank van Breda
IMU - vzw - salesforce
IMU - vzw - Salesforce
imu - vzw - Altez
Proximus