Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Voka Mechelen-Kempen op zoek naar meest 'energieke' bedrijventerrein van Vlaanderen

Voka Mechelen-Kempen op zoek naar meest 'energieke' bedrijventerrein van Vlaanderen

  • 27/09/2023

Met een nieuw event 'WATTWORKS' gaat Voka Mechelen-Kempen op zoek naar de strafste ideeën die bedrijven helpen in hun energietransitie. Het opzet: bedrijven samenbrengen die energie en kennis kunnen delen om zo tot het meest energieke bedrijventerrein van Vlaanderen te komen. "Daarvoor schakelen we energie-experts in die je persoonlijk stap voor stap helpen om tot nieuwe oplossingen te komen", zeggen Arne Vanlaer en Donaat Dieryck van Voka Mechelen-Kempen.

intro

Sinds 1 juli 2022 kunnen bedrijven met meerdere vestigingen energie delen met elkaar. Ook particulieren kunnen dit. Momenteel zijn er in Vlaanderen zo'n 2.200 projecten rond energiedelen. 

Op woensdag 25 en donderdag 26 oktober wil Voka Mechelen-Kempen nog een stap verder gaan. Met een nieuw event 'WATTWORKS' gaat de Kamer op zoek naar de strafste ideeën die bedrijven helpen in hun energietransitie.

"We voorzien twee dagen voor dit event. In de vorm van een hackaton. Zo is er voldoende tijd om je eigen case te bespreken met een energie-expert. Die helpt je stap voor stap richting nieuwe oplossingen. Met 'WATTWORKS' brengt onze Voka-Kamer (onbekende) buren samen om energie en kennis te delen", aldus Arne Vanlaer en Donaat Dieryck van Voka Mechelen-Kempen. "We gaan ook op zoek naar hét antwoord op de centrale vraag: hoe maak ik mijn bedrijf energieonafhankelijker. Net door samen te werken met bedrijven uit mijn buurt." ​

Innovatiecampus

Zit je nog met vragen over hoe het in zijn werk gaat? Of hoe de teams worden gevormd? Neem zeker contact op met onze specialisten.

WATTWORKS is een event in samenwerking met KPMG. Vanaf woensdag 25 oktober (9u tot 17u) beginnen we eraan. Op de Innovatiecampus in Geel (Kleinhoefstraat 6, 2440 Geel)

wattworks

 

Wim Brillouet

Manager Belangenbehartiging & Woordvoerder

Full bio of Wim Brillouet