Skip to main content
  • Nieuws
  • Voka Mechelen-Kempen op succesvolle netwerkmissie naar Dubai

Voka Mechelen-Kempen op succesvolle netwerkmissie naar Dubai

  • 03/12/2021

Dertig ondernemers uit de regio Mechelen en Kempen gingen in november op netwerkmissie naar Dubai. Ze doen dat onder begeleiding van Voka Mechelen-Kempen. “Het is opmerkelijk hoeveel bedrijven uit onze regio er al actief zijn. We willen met deze missie de samenwerking nog versterken”, zegt Tom Laveren, gedelegeerd bestuurder van Voka Mechelen-Kempen.

Vlaanderen exporteert voor 2,4 miljard euro naar de Verenigde Arabische Emiraten (VAE),met Dubai als één van de belangrijkste staten. Daarmee behoort onze regio tot de top twintig van exportlanden. “Onze ondernemers zijn er gekend. Voor hen willen we ook nieuwe deuren openen. Maar er gaan ook ondernemers mee die nog niet actief zijn in Dubai. Zij zullen kansen krijgen om zich te presenteren op hoog niveau bij onder meer de innovatietop van Dubai. En ze gaan een bezoek brengen aan verschillende vrijhandelszones”, zegt Petra Van Bouwelen van Voka Mechelen-Kempen.
 
Naast een bezoek aan de Wereldexpo in Dubai, kunnen ondernemers leren van bedrijven uit onze regio die er al jaren actief zijn. Zoals het Mechelse Belven - producent van afsluitkleppen - dat zich in 2018 vestigde in de vrijhandelszone Dubai South.

Vermeiren Princeps, PFL, ShopWeDo en Vosschemie zijn enkele van de bedrijven die meegaan op de netwerkmissie van Voka Mechelen-Kempen. Net als Fresh & Saucy Foods uit Herentals. “We nemen al 3 jaar deel aan 'Gulfood', één van de grootste voedingsbeurzen die elk jaar in Dubai wordt georganiseerd. Onze sauzen worden al verdeeld in de regio. Maar door mee te gaan met deze Voka-missie willen we onze klanten weer face to face ontmoeten. Zo houden we voeling met hen”, zegt Christoph Pauwels van Fresh & Saucy Foods.

Nauwer samenwerken

“Het is verbazend hoeveel sterke bedrijven uit onze regio al actief zijn in de Emiraten. Daar mogen we trots op zijn. Het is duidelijk dat internationaal handel drijven in het DNA van onze ondernemers zit. Met deze missie willen we alle kansen benutten om onze bedrijven verder te laten groeien”, zegt Tom Laveren, gedelegeerd bestuurder van Voka Mechelen-Kempen. “We willen dan ook de samenwerking tussen onze Kamer en die van Dubai versterken. Het is de bedoeling om een Memory of Understanding met elkaar af te sluiten.”

Wat de deelnemers vonden

Leo Van Dongen
“Het was mijn eerste reis met Voka maar zeker niet mijn laatste. Hartelijk dank en proficiat aan Petra en iedereen die eraan meegewerkt heeft om dit een succes te maken.”

Koen Van Lommel
“Leuke groep, goede organisatie, new inspirations. Petra, mag ik nog eens mee? Geraak verslaafd aan je goede organisatie.”

Peter Vermeiren
“Bedankt voor het diverse en verrijkende gezelschap, de puike organisatie. Hopelijk tot in Saoedi Arabië volgend jaar.”

Claudia De Moor
“Dank je wel voor de voortreffelijke organisatie van deze missie. Superfijne momenten en prachtige zaken gezien.”

Christoph Pauwels
“Wat een inspirerende week! Veel leuke mensen en mooie bedrijven leren kennen.”

Deze netwerkmissie kwam tot stand in samenwerking
met ABLCC, FIT en ALK REISMAKERS.

MK - Advertentie Van Dessel
AW_Welt_6stappenplan
AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende
Proximus
imu - vzw - Recupel
IMU - vzw - Mediafin TTL
Advertentie VanRoey- nov
AW_Digitalisering

Artikel uit publicatie