Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Voka Mechelen-Kempen op netwerkmissie naar Dubai

Voka Mechelen-Kempen op netwerkmissie naar Dubai

  • 10/11/2021

Dertig ondernemers uit regio Mechelen en Kempen vertrekken komende zondag op netwerkmissie naar Dubai. Ze doen dat onder begeleiding van Voka Mechelen-Kempen. "Het is opmerkelijk hoeveel bedrijven uit onze regio er al actief zijn. We willen met deze missie de samenwerking nog versterken", zegt Tom Laveren, gedelegeerd bestuurder van Voka Mechelen-Kempen.

Vlaanderen exporteert voor 2,4 miljard euro naar de Verenigde Arabische Emiraten (VAE), met Dubai als één van de belangrijkste staten. Daarmee behoort onze regio tot de top twintig van exportlanden. "Onze ondernemers zijn er gekend. Voor hen willen we ook nieuwe deuren openen. Maar er gaan ook ondernemers mee die nog niet actief zijn in Dubai. Zij zullen kansen krijgen om zich te presenteren op hoog niveau bij onder meer de innovatietop van Dubai. En ze gaan een bezoek brengen aan verschillende vrijhandelszones",  zegt Petra Van Bouwelen van Voka Mechelen-Kempen.

Naast een bezoek aan de Wereldexpo in Dubai, kunnen ondernemers leren van bedrijven uit onze regio die er al jaren actief zijn. Zoals het Mechelse Belven - producent van afsluitkleppen - dat zich in 2018 vestigde in de vrijhandelszone Dubai South.

Vermeiren Princeps, PFL, ShopWeDo en Vosschemie zijn enkele van de bedrijven die meegaan op de netwerkmissie van Voka Mechelen-Kempen. Net als Fresh & Saucy Foods uit Herentals. "We nemen al 3 jaar deel aan 'Gulfood', één van de grootste voedingsbeurzen die elk jaar in Dubai wordt georganiseerd. Onze sauzen worden al verdeeld in de regio. Maar door mee te gaan met deze Voka-missie willen we onze klanten weer face to face ontmoeten. Zo houden we voeling met hen", zegt Christoph Pauwels van Fresh & Saucy Foods.

Nauwer samenwerken

“Het is verbazend hoeveel sterke bedrijven uit onze regio al actief zijn in de Emiraten. Daar mogen we trots op zijn. Het is duidelijk dat internationaal handel drijven in het DNA van onze ondernemers zit. Met deze missie willen we alle kansen benutten om onze bedrijven verder te laten groeien”, zegt Tom Laveren, gedelegeerd bestuurder van Voka Mechelen-Kempen. "We willen dan ook de samenwerking tussen onze Kamer en die van Dubai versterken. Het is de bedoeling om een Memory of Understanding met elkaar af te sluiten."

Contactpersoon

Petra Van Bouwelen

International Business Development Manager