Skip to main content
  • Nieuws
  • Voka-lid in de kijker: One Night Stands (Ieper)

Voka-lid in de kijker: One Night Stands (Ieper)

  • 23/05/2017

Het is een opmerkelijke bedrijfsnaam. Dat dachten ook de makers van het één-programma ‘De 3 wijzen’, die de Ieperse standenbouwer in hun show verwerkten. Nog veel opmerkelijker dan de naam is het verhaal achter het bedrijf van zaakvoerder Stef Callens.

One night stand

“Die vermelding in ‘De 3 wijzen’ was mooi meegenomen en leverde superveel positieve reacties op”, legt administratief verantwoordelijke Sofie Neyrinck uit. “Het was in zekere zin ook gratis publiciteit. Al is dat momenteel niet echt een prioriteit. Onze website en vooral de erg waardevolle mond-tot-mondreclame van tevreden klanten leveren ons bijzonder veel projecten op waardoor we het erg druk hebben.”

Al was het ooit anders. De start van One Night Stands is behoorlijk risicovol te noemen. “Stef werkte vroeger als projectleider voor standenbouwer Outstanding. Dat bedrijf werd overgenomen en ging in december 2010 uiteindelijk failliet. BMW had toen net een stand besteld voor het autosalon in januari en dus moest er een oplossing komen. Stef heeft toen alles op zich genomen en heeft samen met Stijn Vandenberghe (Stijnontwerpt bvba) alles op alles gezet om toch een knappe stand af te leveren.”

Standvastige groei

“Daarna waren we vertrokken. Stef wist met zijn eenmanszaak heel wat klanten voor zich te winnen en samen met die klanten zijn wij verder gegroeid. We verhuisden van de oude Outstanding-site in Zulte die 500 m² groot was naar een nieuwe locatie in Kuurne van 2.100 m². Tegenwoordig is One Night Stands een bvba met verschillende vaste en freelancemedewerkers en een referentielijst waar we trots op mogen zijn.”

Die referentielijst bestaat voornamelijk uit een aantal mooie Belgische bedrijven, maar de West-Vlaamse standenbouwer geniet ook een internationale reputatie. “We bouwen heel wat standen voor bijvoorbeeld Batibouw en het Autosalon, maar doen samen met onze Belgische klanten ook veel buitenlandse beurzen. Momenteel bouwen we bijvoorbeeld een stand voor Decospan op Interzum in Keulen.” (foto onder)

Perfectie onder tijdsdruk

Decospan

Tijdsdruk en haalbaarheid lijken de grootste bekommernissen binnen de sector, maar dat zijn zeker niet de enige. “Onze grootste uitdaging bestaat erin om een zelfde product telkens op een andere, creatieve manier voor te stellen. Gelukkig hebben we met Stijn Vandenberghe een fantastische ontwerper, die telkens met geweldige ideeën komt aanzetten.”

Al is het uiteraard ook zeker niet eenvoudig om die ideeën en plannen technisch te realiseren. “We streven er telkens naar om alles tot in de details perfect af te leveren, zodanig dat de opdrachtgever nadien nauwelijks of geen aanpassingen meer wenst. De voorbereiding is daarbij cruciaal! Ook al is er soms weinig tijd en moeten we soms duwen en trekken om alles rond te krijgen, het lukt ons uiteindelijk altijd.”

“Bijzondere toekomstplannen zijn er niet echt”, legt Sofie Neyrinck uit. “We zijn supertevreden over de huidige gang van zaken en willen vooral op dit elan doorgaan. We winnen nog jaarlijks verschillende nieuwe klanten en verliezen er zelden of nooit. We hebben onze handen vol met wat er op ons afkomt en we zien wel waar dat ons brengt.”

Waarom lid van Voka West-Vlaanderen?

“Vooral het advies van Voka komt bij ons goed van pas. Niet alleen om nieuwe uitdagingen aan te gaan, maar ook om markten te verkennen die voor ons nog onbekend zijn.”

www.one-night-stands.be