Skip to main content

Voka-lid in de kijker: Goddeeris

  • 28/03/2017

Voka lid in de kijker: Goddeeris

Dat Goddeeris zowel in binnen- als buitenland een vaste waarde wordt op de markt van de industrial piping en HVAC, heeft het volgens zaakvoerder Jan Goddeeris voornamelijk te danken aan de medewerkers. Hun meerwaarde binnen de onderneming is de rode draad doorheen het verhaal, en daarbij wordt ook aan de toekomst gedacht.

“Het lijkt voor de hand liggend, maar het feit dat wij ons telkens aan de vooropgestelde planning houden, is wellicht onze grootste sterkte”, maakt Jan Goddeeris duidelijk. “Door stilstanden te verminderen kunnen we het rendement en de snelheid van de productie verhogen. Onze technische dienst zoekt daarbij naar oplossingen, maar verzorgt ook de communicatie tussen de verschillende verantwoordelijken. Dat is essentieel en dat wordt door de klanten enorm geapprecieerd.”
 

Versterkende business units

Die klanten zijn bijzonder divers, zowel wat grootte als sector betreft. “Goddeeris bestaat eigenlijk uit twee aparte industriële business units die volledig autonoom functioneren, maar elkaar wel versterken”, legt Jan Goddeeris uit. “Met Industrial Piping willen we inspelen op de glocalisering. We richten ons zowel naar grote wereldspelers zoals Coca-Cola en Alpro en zijn daarnaast ook actief bij lokale groeibedrijven als Colruyt. Maar ook kleinere ondernemingen helpen we graag verder.”

“Industrial HVAC, de andere business unit waarmee we voorzien in verwarming, ventilatie en koeling, focust eerder op kantoorgebouwen en industriële hallen. Maar ook het aansluiten van diverse openbare gebouwen en scholen aan het warmtenet van Mirom staat op onze planning. Het gaat om een gesloten circuit dat een twintigtal klanten in Roeselare op een duurzame manier van warmte voorziet.”
 

Investeren in de toekomst

“Door de snelle groei die we de afgelopen jaren realiseerden, doen we meer en meer een beroep op interimarbeiders en onderaannemers. Maar we proberen ook verder te denken en leiden zoveel mogelijk stagiairs en young potentials op in onze eigen Goddeeris Academy. De vaardigheid en knowhow van onze installateurs zijn dan ook ontzettend belangrijk. In de eerste plaats voor de kwaliteit die we leveren, maar zeker ook bij de vorming van nieuwe mensen.”

De toekomst van Goddeeris wordt echter niet alleen op menselijk vlak verzekerd. “Eind volgend jaar verhuizen we naar een nieuwbouw op het nieuwe industrieterrein Ovenhoek in Roeselare. Dat onderstreept onze ambitie om samen met onze betrokken medewerkers verder te groeien tot een absolute gevestigde waarde binnen deze markt.
 

Waarom lid van Voka West-Vlaanderen?

“Bij Voka vinden wij ondersteuning in de vorm van opleidingen en kennisuitbreiding. Het aanbod en de diversiteit zijn voor ons dan ook een belangrijk hulpmiddel in de verdere groei die we hopen te realiseren.”

www.goddeeris.be