Skip to main content
  • Nieuws
  • Voka lanceert matchmakingsite voor bedrijven en scholen

Voka lanceert matchmakingsite voor bedrijven en scholen

  • 12/10/2016

West-Vlaamse bedrijven en scholen die willen samenwerken, kunnen voortaan een unieke tool gebruiken om elkaar vlot te vinden. De website westvlaanderen.onderwijs-ondernemen.be is een initiatief van Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen. Voka wil daarmee de brug slaan tussen het bedrijfsleven en het onderwijs.

“De brug slaan tussen het bedrijfsleven en het onderwijs, dat is één van de speerpunten van Voka West-Vlaanderen”, vertelt Ann Vanassche van Voka. “Daarom lanceren we dit onlineplatform westvlaanderen.onderwijs-ondernemen.be waarop scholen en bedrijven uit de provincie hun vragen en oplossingen voor stageplaatsen, plekken voor duaal leren, faciliteiten, bedrijfsbezoeken,… kunnen kenbaar maken. Een datingsite voor scholen en bedrijven als het ware.”

Contacten kunnen duurzame samenwerkingen worden

Inspelen op de uitdagingen van vandaag, zoals de digitalisering en de grote nood van bedrijven aan technische profielen, dat vraagt dat de link tussen onderwijs en bedrijven nog sterker wordt. “Dat kunnen we alleen bereiken als het onderwijs en de arbeidsmarkt de krachten bundelen. Daarom geloven we met Voka zo sterk in de kracht van duaal leren. Als leerlingen naast de schoolse opleiding ook competenties en vaardigheden aanleren op de werkvloer, zorgt dat uiteindelijk voor competentere schoolverlaters.”

Om bedrijven en scholen te helpen om de krachten te bundelen, lanceert Voka West-Vlaanderen nu de nieuwe website westvlaanderen.onderwijs-ondernemen.be. De tool is in de eerste plaats een laagdrempelig technologisch hulpmiddel dat scholen en bedrijven toelaat om contacten te leggen die kunnen uitgroeien tot duurzame samenwerking. “De site moet de stijgende vraag naar stages, werkplekken en bedrijfsbezoeken opvangen en efficiënter laten verlopen. Daarnaast kunnen leerkrachten via de tool ondernemers vinden die voor de klas willen getuigen, of op zoek gaan naar bepaalde materialen, diensten en middelen”, klinkt het.

De tool wordt de komende weken verder bekendgemaakt bij West-Vlaamse scholen en bedrijven.