Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Voka-KvK Vlaams-Brabant, VLAIO en Leuvense Phished zetten met campagne in op cyberweerbaarheid

Voka-KvK Vlaams-Brabant, VLAIO en Leuvense Phished zetten met campagne in op cyberweerbaarheid

  • 13/02/2024

1 op de 4 bedrijven in België is al slachtoffer geweest van phishing. Dit blijkt uit cijfers van de Cybersecurity-Barometer van ECOOM-STORE. Nog straffer: volgens Gartner zal 45% van alle bedrijven wereldwijd tegen 2025 een succesvolle cyberaanval hebben meegemaakt. Voka-Kvk Vlaams-Brabant, VLAIO en Phished bieden daarom een unieke campagne aan bedrijven om medewerkers te wapenen tegen de gevaren van phishing.   

Uit een recent rapport van de Kamercommissie Economie blijkt dat Belgische ondernemers jaarlijks 100 miljoen betalen aan losgeld om gegevens terug te krijgen die door hackers gestolen werden. Bovendien is door het World Economic Forum berekend dat meer dan 90% van de cyberaanvallen op bedrijven te wijten is aan menselijke fouten. Daarom biedt Voka-KvK Vlaams-Brabant samen met VLAIO en het Leuvense Phished een kosteloos traject aan aan 20 Vlaams-Brabantse ondernemingen met minstens 15 unieke mailadressen, die bovendien ook over een eigen mailserver beschikken.  

De medewerkers van deze ondernemingen krijgen toegang tot het holistische platform van Phished, het Leuvense cybersecurity-bedrijf. Aan de hand van trainingssessies, hyperrealistische phishingsimulaties, een gebruiksvriendelijke report-button en slimme updates met het laatste cybernieuws leren ze de gevaren van cyber attacks (her)kennen. Aria, de AI-cyberassistent, begeleidt gebruikers en admins 24/7 in het Phished-platform en beantwoordt veelgestelde vragen.

“We zijn enthousiast om samen met Voka de handen in elkaar te slaan voor een veiligere digitale toekomst. Ons doel is om Vlaamse KMO’s te begeleiden in het trainen van hun medewerkers op vlak van cyberveiligheid. Zo verhogen we samen de weerbaarheid tegen phishing, datalekken en andere digitale risico's en beschermen we de gegevens en reputatie van iedere organisatie.”  Jo Vandebergh, CEO Phished


Gedragsverandering  

Voor Voka-KvK Vlaams-Brabant is het belangrijk om ondernemingen attent te maken op de gevaren van hacking. Het bedrijfsleven speelt zich steeds vaker én meer online af. Bedrijven moeten inzetten op meer digitalisering en automatisering, maar daardoor zijn ze ook meer vatbaar voor hacking.

“Bedrijven zouden zich preventief al moeten wapenen tegen mogelijke cyberaanvallen. Via de gratis Digitale Quick Scan kunnen bedrijven al een zicht krijgen op wat ze goed – en minder goed – doen op vlak van cybersecurity. Maar nog te veel hackings gebeuren door een menselijke fout. Daarom zet Voka-KvK Vlaams-Brabant in op preventie en onderricht bij bedrijven dankzij deze campagne.” Kris Claes, gedelegeerd bestuurder Voka-KvK Vlaams-Brabant


Over Cyber Readiness  

Het ‘Cyber Readiness’ traject wordt je aangeboden door het  Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO), waarbij Voka de verdere implementatie verzorgt als onderaannemer. 

De Digiscan vind je hier: link 

Over Phished  

Phished, een cybersecuritybedrijf in hartje Leuven, traint medewerkers op regelmatige basis via een holistisch platform. Omdat de meeste cyberincidenten het gevolg zijn van een menselijk fout, is het cruciaal medewerkers bewust te maken van cyberrisico's. Zo blijven niet alleen de bedrijfsdata beschermd, maar is ook de reputatie van de onderneming gewaarborgd.  

https://phished.io/nl/ 
 

Contactpersoon

Tiffany Mestdagh

Woordvoerder & Communicatie

Proximus