Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Voka-KvK Vlaams-Brabant juicht beslissing over voorlopige vastlegging ringtracé toe

Voka-KvK Vlaams-Brabant juicht beslissing over voorlopige vastlegging ringtracé toe

  • 31/03/2023

De voorlopige vastlegging van het ringtracé werd zonet door de Vlaamse Regering goedgekeurd. Voka-KvK Vlaams-Brabant vraagt nu aan de Brusselse regering en alle adviserende instanties om met spoed het tracé positief te adviseren zodat het verdere proces van start kan gaan.  

“Voka-KvK Vlaams-Brabant juicht de goedkeuring van het nieuwe tracé op voorstel van Minister Lydia Peeters en de Vlaamse regering toe. Het scheiden van lokaal en transitverkeer zal minder file veroorzaken en zorgen voor een betere doorstroming van het verkeer. Dit is een grote stap vooruit voor de bedrijven die gevestigd zijn op de Brusselse Ring en ook voor het logistiek transitverkeer. Dankzij dit tracé zullen bedrijven beter bereikbaar worden en werknemers uit onze provincie tijd winnen tijdens het pendelen. De Ring van Brussel blijft namelijk de belangrijkste verkeersader van Vlaanderen.” Kris Claes, gedelegeerd bestuurder van Voka-KvK Vlaams-Brabant 

Multimodale benadering van cruciaal belang  

“Door de investering in een betere doorstroming, meer verkeersveiligheid, groenvoorzieningen, ecologische verbindingen én meer mogelijkheden voor duurzame verplaatsingen optimaliseert de Vlaamse regering het woon-werkverkeer, goederentransport en klantenmobiliteit, een belangrijk drieluik voor ondernemingen," aldus Kris Claes.

Voka-KvK Vlaams-Brabant vraagt nu aan de Brusselse regering en alle adviserende instanties om het ringtracé positief te adviseren zodat het proces kan van start gaan.  

Contactpersoon

Helena Polfliet

Adviseur Belangenbehartiging Noord-Rand & Woordvoerder Politiek Memorandum Luchthaven

Proximus