Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Voka - KvK Vlaams-Brabant en Metropolitan roepen Vlaamse regering op om prioriteit te geven aan de luchthaventram

Voka - KvK Vlaams-Brabant en Metropolitan roepen Vlaamse regering op om prioriteit te geven aan de luchthaventram

  • 06/06/2023

De Brusselse regering verleende op 6 juni de stedenbouwkundige vergunning voor een stuk tramlijn in de Bourgetlaan van de NAVO tot de grens met Vlaanderen. Bedoeling is dat de tramlijn uiteindelijk tot de luchthaven wordt aangelegd.

Dit is een stap vooruit naar een duurzame en vlotte intergewestelijke arbeidsmobiliteit voor vele bedrijven. De luchthaventram is een tram van echt economisch belang voor Brussel en Vlaanderen. Vlaanderen moet nu wel werk maken van de volgende stappen zodat de infrastructuurwerken tijdig kunnen aanvatten.” aldus Kris Claes gedelegeerd bestuurder Kamer Van Koophandel Vlaams-Brabant.

Hoe meer verplaatsingsopties we bieden tussen Brussel en de nationale luchthaven, hoe beter. Deze tramlijn zal ervoor zorgen dat reizigers vlot aansluiting vinden met het MIVB-netwerk in Brussel. De tramlijn zorgt anderzijds voor een betere bereikbaarheid van de bedrijvenzones in de luchthavenregio, zodat ook Brusselaars daar gemakkelijk aan de slag kunnen. Dit dossier mag niet aanslepen, maar moet integendeel zonder dralen worden vergund, aanbesteed en uitgevoerd”, besluit Jan Van Doren, directeur bij Voka Metropolitan.

Contactpersonen

Helena Polfliet

Adviseur Belangenbehartiging Noord-Rand & Woordvoerder Politiek Memorandum Luchthaven

Wim Pannecoucke

Adviseur Belangenbehartiging regio West-Brabant - Werkvennootschap, Deskundige Mobiliteit

Proximus