Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Voka Kvk Vlaams-Brabant bekroont Hospidex tot ‘Onderneming van het jaar’ tijdens Voka Lentereceptie Hageland

Voka Kvk Vlaams-Brabant bekroont Hospidex tot ‘Onderneming van het jaar’ tijdens Voka Lentereceptie Hageland

  • 25/03/2022

Afgelopen donderdag kwamen Voka Kvk Vlaams-Brabant en ondernemers uit het Hageland samen om een uitgesteld nieuwjaarsfeest te vieren onder de noemer Spring into ’22 - Voka Lentereceptie. De Lentereceptie ging door bij Mercedes-Benz Claes & Zonen in Tienen en maakte deel uit van een feestelijk drieluik verspreid over Vlaams-Brabant. Gelijktijdig maakte de netwerkorganisatie van de gelegenheid gebruik om Hospidex uit Tienen te bekronen tot ‘Zuid-Hagelandse Onderneming van het jaar 2021’.

Nu de eventsector terug op volle toeren draait, is ook Voka Kvk Vlaams-Brabant erop gebrand haar leden opnieuw samen te brengen. “Ter compensatie van de geannuleerde Nieuwjaarsreceptie in januari organiseren we dit voorjaar drie Voka Lenterecepties, telkens op een andere locatie in Vlaams-Brabant. Er waait sinds kort een nieuwe wind door deze Kamer en één van onze ambities is om meer verspreid aanwezig te zijn”, duiden Daniëlle Vanwesenbeeck, voorzitter van Voka Kvk Vlaams-Brabant en Kris Claes, gedelegeerd bestuurder Voka Kvk Vlaams-Brabant. Op 24 maart ging de tweede editie door bij Mercedes-Benz Claes & Zonen in Tienen. Tijdens het event ging er extra aandacht naar de uitreiking van de ‘Zuid-Hagelandse Onderneming van het jaar 2021’. Een eer die dit jaar te beurt viel aan Hospidex uit Tienen.

Zuid-Hagelandse onderneming van het jaar
Het Tiense bedrijf Hospidex is gespecialiseerd in de invoer, distributie en commercialisering van medisch materiaal in de Benelux en West-Europa. De afgelopen jaren benutte het bedrijf hun expertise optimaal in de strijd tegen het coronavirus. Zo voorzagen ze tal van Europese vaccinproducenten van zogenaamde LDS-naalden, waardoor het vaccin op een efficiëntere manier kon worden toegediend. Begin dit jaar namen ze het Nederlandse NC Medical over en zette ze een grote stap zetten in de professionalisering van hun infectiepreventiebeleid wat gelijktijdig hun marktpositie verstevigden. De voorgaande winnaars van de award waren: Van Eycken (2016), Kim's Chocolates (2017), Pall (2018), Engelbosch (2019), Regionaal Ziekenhuis Heilig Hart Tienen (2020).

Oog voor nieuwkomers
Volgens Walter Kestens, voorzitter van Voka’s regiowerking Zuid-Hageland, is het succes van Hospidex een zoveelste bevestiging van het sterke ondernemerschap uit de streek. “We zijn meer dan fier op wat Hospidex de afgelopen jaren heeft gepresteerd. Hun overwinning is dan ook meer dan terecht. Maar naast onze gevestigde waarden moeten we eveneens aandacht hebben voor de volgende generatie”, gaf Kestens mee tijdens een toespraak. “Daarom blijven we zoeken naar nieuwe mogelijkheden voor scale-up-bedrijven, zodat ze kunnen doorgroeien naar een hoger niveau. We mogen niemand uit het oog verliezen. Laat ons daarom de nieuwkomers verwelkomen en onze sterkhouders koesteren”, aldus Kestens.

Contactpersoon

Pascal Caroyer

Adviseur Belangenbehartiging Hageland

Proximus