Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Voka – KvK Limburg vraagt beleidsaccenten voor provincie

Voka – KvK Limburg vraagt beleidsaccenten voor provincie

  • 26/05/2019

Voka – Kamer van Koophandel Limburg drukt zijn diepe respect uit voor de vele honderden kandidaten die de voorbije weken en maanden het beste van zichzelf hebben gegeven in de aanloop van de verkiezingen. Winnaars en verliezers moeten de stem van de kiezer respecteren en mekaar proficiat wensen. En nu dienen beloftes omgezet te worden in feiten. “Wij zijn politiek neutraal en hebben de afgelopen maanden alvast een voorzet aan de politici gegeven. We definieerden tien topprioriteiten voor Limburg in ons verkiezingsmemorandum. De bal ligt nu in het kamp van de verkozenen”, zegt Johann Leten, gedelegeerd bestuurder van Voka – KvK Limburg

De provincie Limburg heeft een uniek karakter en verdient eigen beleidsaccenten binnen de volgende regeringen. Daarom definieerde Voka – KvK Limburg bovenop de Vlaamse en federale aanbevelingen ook tien Limburgse topprioriteiten. Daar is het hoog tijd om knopen door te hakken. “Laat ons hopen dat de verkozenen binnen een aanvaardbare termijn starten met schrijven. Ieder in zijn of haar eigen kleur, maar wel aan hetzelfde verhaal. We hebben nood aan een beleid dat beslissingen neemt en zaken realiseert”, zegt Johann Leten.

"We hebben nood aan een beleid dat beslissingen neemt en zaken realiseert"

“We gaven die boodschap alvast mee aan alle politieke fracties in een persoonlijk onderhoud. Dat deze fracties stuk voor stuk met een ruime delegatie afzakten naar de Huis van de Limburgse Ondernemer en de dialoog met ons aangingen, stemt ons dan ook hoopvol. Hoopvol op een sterk Limburgs front in Brussel.”

Sterke regering noodzakelijk

Een sterke regering is noodzakelijk, zeker nu het optimisme bij de ondernemers afneemt. Dat bleek uit een recente bevraging van Voka, Vlaams Netwerk van Ondernemingen. “Bovendien stelden we vrijdag onze nieuwe conjunctuurbarometer voor. Onze Limburgse economie zit in een neerwaartse spiraal en zal de komende zes maanden terugvallen tot het activiteitsniveau van februari 2015 en er is nog geen kantelmoment in zicht. We kunnen weliswaar het tij keren met de prioriteiten uit ons verkiezingsmemorandum”, vertelt Johann Leten.

"We kunnen het tij keren met de prioriteiten uit ons verkiezingsmemorandum"

Hij benadrukt nogmaals de politieke neutraliteit van Voka – KvK Limburg. “In het belang van onze ondernemers doen we uiteraard lobbywerk naar politici op alle bestuursniveau’s en staan we los en ongebonden van elke politieke partij. Welke coalitie ook aan de macht komt, we zullen ze beoordelen op hun daden en niet op hun woorden.