Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Voka – KvK Limburg start nieuw netwerk Good Governance

Voka – KvK Limburg start nieuw netwerk Good Governance

  • 16/09/2022

good governance

Omdat deskundig advies de basis vormt van goed bestuur start Voka – KvK Limburg met een nieuw netwerk Good Governance. In dit netwerk brengen we externe adviseurs en bestuurders samen die hun ervaringen en kennis delen met elkaar. “We merken dat externe adviseurs en bestuurders ook zelf willen terugvallen op een klankbord als ze het even niet meer weten. Via dit netwerk vinden ze de nodige sparringpartners waardoor ze met herwonnen moed en kennis onze bedrijven opnieuw met raad en daad kunnen bijstaan”, zegt Ellen Olislagers, directeur eigenaars-ondernemers van Voka – KvK Limburg.

Om het nagelnieuwe netwerk af te trappen organiseerde Voka – KvK Limburg op 15 september een infosessie voor externe adviseurs en bestuurders. Met Jan Baert (voorzitter raad van bestuur Concentra), Michel De Koster (bedrijfsadviseur en bassist) en Lieve Creten (de machtigste vrouw in de bestuurskamers volgens De Tijd) kregen de aanwezigheden drie inspirerende stemmen te horen die als voorproefje diende voor het nieuwe netwerk.

“Nadat externe adviseurs een aantal opleidingen bij ons afwerkten, merkten we de nood aan een faciliterend kader waarbinnen leden van een Raad van Advies of Bestuur kunnen samenkomen om ervaringen uit te wisselen”, stelt Ellen Olislagers, directeur eigenaars-ondernemers van Voka – KvK Limburg. “Het is duidelijk dat ook adviseurs soms nood hebben om meer kennis te vergaren en een netwerk te hebben waarin ze mekaar kunnen versterken. Ons netwerk Good Governance heeft als doel om deze adviseurs te versterken zodat zij op hun beurt de bedrijven sterker kunnen maken.”

“Door adviseurs en bestuurders uit verschillende sectoren samen te brengen creëer je een belangrijke bron van kruisbestuiving die van toegevoegde waarde is voor adviseurs, bestuurders én ondernemers”, stelt Lieve Creten. Na een carrière van 32 jaar als één van de Big Four-consultant van Deloitte is de Limburgse nu een reizende ster aan het Belgische bestuurdersfirmament. Naast Barco heeft ze mandaten bij Elia, Telenet, CFE en Montea. Bij ngo Artsen Zonder Grenzen beheert ze als penningmeester - bestuurder 500 miljoen euro aan internationale fondsen. “Met de opstart van dit netwerk biedt Voka – KvK Limburg adviseurs en bestuurder een extra externe blik. Het is een absolute verrijking voor de netwerkleden zelf als de ondernemingen waar ze inzitten.”

Zo organiseert het nieuwe netwerk van Voka – KvK Limburg twee keer per maand vijf themabijeenkomsten, telkens rond een ander onderwerp: Onboarding van de adviseur, Strategie, Verandering en Innovatie, Organisatiestructuur en Communicatie. Sleutelbegrippen hierbij zijn kennisdeling, vertrouwelijkheid en interactiviteit.

“Hoe kan je als adviseur of bestuurder relevant blijven in een steeds veranderende wereld? Op die vraag willen wij in ons netwerk Good Governance een antwoord geven. Het ontwerp van “het handboek van de sterke adviseur’ zal als een rode draad door de netwerksessies lopen. De bedoeling is dat adviseurs en bestuurders op het einde van de rit alle tips & tricks in handen hebben om als sterke adviseurs voor sterke ondernemingen te zorgen”, besluit Ellen Olislagers.

Meer info over het netwerk Good Governance: https://www.voka.be/activiteiten/bedrijfsleidersnetwerken/good-governan…

Contactpersoon

Ellen Olislagers

Directeur eigenaars-ondernemers

LI - RECORE