Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • ​Voka – KvK Limburg opent gesprekken rond heropstart

​Voka – KvK Limburg opent gesprekken rond heropstart

  • 16/04/2020

Premier Wilmès kondigde gisteren een verlenging aan van de veiligheidsmaatregelen. Het gefaseerd exit-plan laat dus nog even op zich wachten. Voka – Kamer van Koophandel Limburg is wel tevreden met de intentie om de heropstart te organiseren op basis van protocollen. “We starten vandaag de gesprekken op met de Vlaamse sectoren over de inhoud van deze protocollen”, aldus Johann Leten, gedelegeerd bestuurder van Voka – KvK Limburg.

De wekelijkse enquêtes van Voka tonen al een tijdje dat ondernemers staan te popelen om de activiteiten terug te hervatten. Eveneens bleek dat de huidige maatregelen dit in veel gevallen niet toelaten.

“De klemtoon bij de heropstart moet dan ook liggen op veiligheid. Wanneer een bedrijf door middel van een protocol kan aantonen dat het veilig terug aan de slag kan, moet ze die kans ook krijgen”, zegt Johann Leten.

"Wanneer een bedrijf door middel van een protocol kan aantonen dat het veilig terug aan de slag kan, moet het die kans ook krijgen"

De GEES-werkgroep en de veiligheidsraad volgen deze redenering nu dus. Het signaal voor Voka – KvK Limburg om de inhoudelijke gesprekken op te starten. “We hebben geen tijd te verliezen. Iedere dag dat een onderneming nu vroeger kan heropstarten, is er één gewonnen. De bedoeling is om zo snel mogelijk tot een akkoord te komen over een protocol op sector- en bedrijfsniveau. Wanneer dit er is, staat niets een vervroegde, veilige opening van onze bedrijven nog in de weg.”

Stel uw corona-vragen aan ons!

Hebt u een dringende of praktische vraag over het coronavirus met betrekking tot uw bedrijf of werknemers, dan kan u terecht bij Kenneth Stulens via kenneth.stulens@voka.be of via 011 56 02 00 (telefonisch bereikbaar enkel tijdens de kantooruren).

Voor alle FAQ en nuttige informatie kan u terecht op onze algemene infopagina.