Skip to main content
  • Nieuws
  • Voka kiest in 2019 voor meer durf en ondernemerschap

Voka kiest in 2019 voor meer durf en ondernemerschap

  • 08/01/2019

“Durf kiezen, Durf ondernemen”, met deze boodschap zette Voka op maandag 7 januari het nieuwe jaar in. In het bijzijn van meer dan 800 ondernemers en politici stelde Voka in de Brusselse Bozar zijn nieuw memorandum voor de komende Vlaamse en federale verkiezingen voor.

De avond werd ingezet door Hans Maertens, gedelegeerd bestuurder van Voka, die de uitdagingen voor de volgende regeringen schetste. “We zien vijf domeinen waar we beter kunnen en moeten: arbeidsmarkt, mobiliteit, klimaat en energie, ons onderwijs en zorg en welzijn. Want we kunnen beter”, klonk het. Daarbij riep hij op tot meer ondernemen in onze maatschappij, zowel in de ondernemingen, bij de overheid, als bij de burgers: “Als we het ondernemen overal kunnen introduceren, kunnen we de uitdagingen zeker aan.”

Lisbeth Imbo modereerde als gastvrouw van de avond het debat met vier inspirerende sprekers: Mathias Bienstman (Bond Beter Leefmilieu), Stijn Baert (UGent en UAntwerpen), Leslie Cottonjé (Hello Customer) en Niko Demeester (Voka vzw). Zij gingen elk vanuit hun vakgebied in op de vijf uitdagingen die voor ons liggen. Het besluit? We staan voor grote veranderingen. 

En om die grote veranderingen waar te maken, moeten we duurzaam verbinden met de burgers, besloot Voka-voorzitter Wouter De Geest. Hij eindigde de avond met een toepasselijke nieuwjaarsbrief: het verkiezingsmemorandum van Voka. De Geest stelde de vier wensen voor die Voka graag verwezenlijkt ziet: 

  1. diepgaande hervormingen;
  2. een grondige herziening en het optrekken van de overheidsinvesteringen;
  3. verdere lastenverlagingen;
  4. duurzaam gezond maken van de overheidsfinanciën

“Het grootste cadeau dat u mij en de Vlaamse ondernemers kunt geven, is dat u onze beste wensen voor 2019 ook effectief in uw verkiezingsprogramma zet. Slechts vier wensen, samen te vatten in vier woorden: durf kiezen , durf ondernemen. Want we weten dat er lef voor nodig is.” Kortom, Voka zette 2019 met veel durf en ondernemerschap in: en daar hoorde nadien ook een lekker hapje en een drankje bij.

Durf kiezen durf ondernemen in 2019 en we zien u graag terug op een van de Voka-Debatten Voka. 

U kan de digitale versie van ons verkiezingsmemorandum hier downloaden.

Download hier de volledige speech van Wouter De Geest. Download hier de volledige speech van Hans Maertens.