Skip to main content
  • Nieuws
  • Voka - Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant verheugd met samenwerking Indiase tegenhangers

Voka - Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant verheugd met samenwerking Indiase tegenhangers

  • 14/02/2019

Leuvense delegatie onder leiding van Stad Leuven, KU Leuven en Voka Vlaams-Brabant
op bezoek in New Delhi en Gwalior. Voka – Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant ondertekent twee
samenwerkingsakkoorden met haar Indiase tegenhangers om zo toekomstige samenwerkingen tussen Vlaams-Brabantse en Indiase ondernemingen nog beter te kunnen faciliteren.

Deze week is een vooraanstaande Leuvense delegatie onder leiding van Mohamed Ridouani, Leuvens burgemeester; Luc Sels, rector van KU Leuven; en Peter Van Biesbroeck, algemeen directeur van Voka - Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant te gast in New Delhi. Het opzet van dit bezoek is om de banden aan te halen met de Indiase tegenhangers van deze Leuvense instellingen, en waar mogelijk samenwerkingen op te zetten om zo ook in de toekomst kennis en ervaringen uit te wisselen.

Vlaams-Brabant staat nu reeds gekend als een unieke kennisregio met een uitzonderlijke dichtheid van toonaangevende bedrijven en gerenommeerde onderzoekscentra. Het vooruitzicht om dit nog te versterken door nieuwe investeringen aan te trekken en kennis uit te wisselen is uiteraard veelbelovend.

Op 12 februari tekende Voka - Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant in de Belgische ambassade daarom alvast samenwerkingsakkoorden met zowel het ICC (Indian Chemical Council), de sectorfederatie voor chemie; als de PHD Chamber of Commerce and Industry, met een werkgebied over heel het noorden van India. “Voka Vlaams-Brabant hoopt hierdoor deuren te openen voor Vlaams-Brabantse ondernemingen die een brug willen slaan naar India”, zegt Peter Van Biesbroeck, algemeen directeur van Voka - Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant.

Leuvense delegatie

Voor meer info kan je steeds terecht bij:
Robin Goossens
Woordvoerder - Adviseur Belangenbehartiging
+32 477 40 36 46
robin.goossens@voka.be

Proximus