Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Voka – Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant steunt handelsmissie lnisol naar Polen en Roemenië

Voka – Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant steunt handelsmissie lnisol naar Polen en Roemenië

  • 01/10/2020

Naar jaarlijkse gewoonte organiseert Inisol, de initiatiefgroep Solvay van de Vrije Universiteit Brussel, ook in 2021 een internationale handelsmissie. De missie staat gepland in maart en april en heeft als bestemming Polen en Roemenië, twee Europese landen met een groot bevolkingsaantal, een sterk groeiende middenklasse en een belangrijke internationale aanwezigheid. Dat maakt het aantrekkelijke markten voor Vlaamse bedrijven uit allerlei sectoren. Voka – Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant onderstreept het belang van deze missie en verleent dan ook haar steun aan het initiatief.

De handelsmissie van Inisol naar Polen en Roemenië zal de hoofdsteden van beide landen aandoen. In maart trekt de missie richting Warschau, in april is Boekarest aan de beurt. De handelszending biedt bedrijven de uitgelezen kans om een eerder onbekende markt te verkennen en de mogelijkheden ervan te ontdekken door een beroep te doen op de knowhow van een groep gemotiveerde, quasi-afgestudeerde handelsingenieurs.

“De kaderleden van de deelnemende bedrijven hebben de mogelijkheid hun eigen project naar voren te schuiven en in overleg een opdracht samen te stellen met hun specifieke verwachtingen”, licht Peter Van Biesbroeck, algemeen directeur Voka – Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant, toe. Zo’n project kan verschillende doeleinden hebben: marktonderzoek, marketingmixanalyse, het opsporen van potentiele leveranciers en klanten, supply-chain-analyse (outsourcing), het onderzoeken van strategische opportuniteiten etc.

Voka – Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant onderstreept het belang van deze missie en verleent dan ook graag haar steun aan het initiatief. “ln de huidige tendens van globalisering is het voor onze bedrijven meer dan ooit van cruciaal belang om aanwezig te zijn op de wereldmarkten. Wij steunen dan ook met volle overtuiging dit belangwekkende initiatief, dat kadert in de wens van het bedrijfsleven om de academische vorming aan te vullen met praktijkervaring”, aldus Van Biesbroeck.

Wie interesse heeft om deel te nemen of meer info wenst, kan hier een uitgebreide brochure raadplegen.

Proximus