Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Voka en Credendo sluiten partnership om export verder te stimuleren

Voka en Credendo sluiten partnership om export verder te stimuleren

  • 14/09/2021

Voka, het Vlaams netwerk van ondernemingen, sluit een samenwerkingsakkoord met Credendo. Credendo is een Europese kredietverzekeringsgroep. Vlaamse ondernemingen die activiteiten uitbouwen in het buitenland kunnen dankzij het partnership met Credendo beter geholpen worden in het afdekken van kredietrisico’s en politieke risico’s. De Vlaamse export is na een slecht coronajaar aan een forse klim bezig. Gezien het belang van de export voor de Vlaamse economie komt het partnership met Credendo op het goede moment.

“De totale export uit Vlaanderen is in het coronajaar 2020 gedaald met 8%. Sinds het eerste kwartaal stijgt de Vlaamse export weer. We willen er alles aan doen om die stijging vast te houden. Export is cruciaal voor onze kleine en open kenniseconomie. We zijn blij dat we onze ondernemingen nog betere service kunnen bieden dankzij de samenwerking met Credendo”, zegt Hans Maertens, gedelegeerd bestuurder van Voka.


Mercurio
Voka bundelt de diensten aan ondernemingen die internationaal actief zijn onder de noemer Mercurio. Met Credendo als partner heeft Mercurio nu nog meer expertise om ondernemers te begeleiden op vlak van buitenlands risicobeheer en kredietverzekering. 
Het partnership tussen Voka en Credendo werd voorgesteld op het eerste Vlaamsbrede Mercurio Global Ambassadors Event. De Mercurio Global Ambassadors vormen een netwerk van ondernemers die reeds internationaal actief zijn en hun ervaringen en expertise willen delen met andere ondernemers. 


Credendo
Credendo is een Europese kredietverzekeringsgroep die aanwezig is op het hele continent en actief in alle segmenten van de verzekering van kredietrisico’s en politieke risico’s. De groep biedt een waaier aan producten die risico's over de hele wereld dekken.
Of het nu gaat over een producent van onze overheerlijke Belgische pralines of over een Belgisch bouwbedrijf dat een overheidsopdracht wint voor de bouw van een ziekenhuis in Latijns-Amerika, Credendo zal in overleg met de exporteur zoeken naar de meest gedegen verzekeringsoplossing


Bovenop de verzekeringsoplossingen, biedt Credendo ook financieringsoplossingen aan. 
Dit jaar bestaat Credendo 100 jaar.


FIT
Naast het nieuwe partnership met Credendo heeft Voka reeds een structurele samenwerking lopen met Flanders Investment & Trade (FIT), het Vlaamse agentschap voor internationaal ondernemen. 


 

Advertentie VanRoey- nov
imu - vzw - salesforce
imu - vzw - recupel
imu - vzw - recupel
AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende
Proximus
imu - vzw - headoffice
AW_Welt_6stappenplan
imu - vzw - Recupel
imu - vzw - obd
AW_Digitalisering