Skip to main content

Voka deed mee met #CarFreeDay

  • 21/09/2017

Tijdens de Week van de Mobiliteit deed ook Voka, Vlaams netwerk van ondernemingen, mee aan de #CarFreeDay. Alle 331 medewerkers lieten op 21 september de auto thuis. En met succes, op Twitter werd de hashtag #VokaCarFree veelvuldig gebruikt. 

Voka is zich maar al te goed bewust van de tekortkomingen op het vlak van mobiliteit in België. Volgende week lanceert Voka daarom nog een nieuwe Voka Paper 'Bereikbaar Vlaanderen - Een kwestie van ruimte en mobiliteit', waarin het verbeteren van de mobiliteit één van de thematieken is. En in de nieuwsbrief VokaVisie van deze week wordt mobiliteit naar voren geschoven als topprioriteit voor het beleid in 2018. 

Als steun voor de Week van Mobiliteit, een initiatief van de koepel van Vlaamse mobiliteitsverenigingen Netwerk Duurzame Mobiliteit, riep Voka in teken van de #CarFreeDay alle medewerkers op om voor één dag de auto thuis te laten. Door deel te nemen, wil Voka de problematiek omtrent mobiliteit in België nog eens extra in de kijker zetten.

En de oproep bleef niet onbeantwoord. Alle 331 medewerkers lieten de auto staan en gingen te voet, met de fiets op het openbaar vervoer naar het werk. Op Twitter werd hun inzet voor de Car Free Day massaal gedeeld met de hashtag #VokaCarFree. Ook zorgde elke entiteit voor lokale ludieke activiteiten om de autoloze medewerkers te belonen. Zo werden in Voka Vlaams-Brabant en Voka West-Vlaanderen de deelnemers beloond met een warm en lekker ontbijt.

Meer weten over welke prioriteiten Voka nog in het beleid wilt zien, lees dan zeker volgend artikel: https://www.voka.be/nieuws/arbeidsmarkt-en-mobiliteit-topprioriteiten-2018

Contactpersoon

IMU - vzw Remant
IMU - vzw - Altez